Ви тут:
Суспільство Україна 

Зеленський підписав зміни до закону про ДБР: Трубу і його заступників достроково звільнять із посад

Зеленський підписав зміни до закону про ДБР: Трубу і його заступників достроково звільнять із посад

Президент України Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до закону України “Про Державне бюро розслідувань” щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань”, який передбачає автоматичне звільнення чинного директора ДБР Романа Труби

Про це повідомляє сайт парламенту, пише Еспресо TV

“24 грудня 2019 року повернуто з підписом від президента”, – зазначено у повідомленні про стан проходження документа.

У звʼязку із суттєвою зміною повноважень директора ДБР та зміною статусу цього органу з дня набрання чинності нового закону повноваження директора ДБР і його заступників припиняються достроково та розпочинається процес перезавантаження бюро.

“Зміни до закону про ДБР підписано. З набранням чинності, директор та заступники достроково припиняють повноваження. Це, звичайно, політична, а не правова норма. Тим не менш, переконаний: ми зробили те, що не зробив би ніхто – без жодної підтримки, менше, ніж за рік, запустили в роботу новий правоохоронний орган”, – написав у своєму Telegram-каналі директор ДБР Роман Труба.

Керівників ДБР обиратиме конкурсна комісія, до якої входитимуть троє членів від парламенту, троє – від президента, троє – від уряду. Квота Кабміну буде делегована міжнародними організаціями.

Перейти до вмісту