Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Викладача полтавського вишу нагородили почесною грамотою Міністерства культури Білорусі

Викладача полтавського вишу нагородили почесною грамотою Міністерства культури Білорусі

У Мінську (Республіка Білорусь) відбулися урочистості з нагоди 25-ліття від дня створення Республіканського центру національних культур.

На запрошення директорки державної установи Ольги Антоненко у святкових заходах, що відбулися в конференцзалі Національної бібліотеки Білорусі, взяв участь доцент кафедри журналістики Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка Гліб Кудряшов, повідомляє пресслужба полтавського вишу.

Гліб Олексійович четвертий рік поспіль активно співпрацює з Республіканським центром національних культур, який координує багатовекторну діяльність української діаспори в Білорусі. Доцент Полтавського педагогічного університету – режисер-постановник і ведучий Свята української культури в Мінську (2017–2018); дипломант ІІІ Фестивалю мистецтв білорусів світу (2017); експонент книжкових виставок у межах проведення Днів білоруської писемності в Іваново (2018) та Слонімі (2019); є автором науково-популярного видання «Молитва до Тараса під білоруським небом», присвяченого пошануванню пам`яті Кобзаря в Білорусі; займається перекладами творів білоруських письменників українською мовою.

Вітаючи колег із ювілеєм, Гліб Кудряшов передав вітання від освітян та митців Полтавщини, відзначивши посутній внесок Республіканського центру національних культур у справу збереження культурної ідентичності українців Білорусі. Також Гліб Олексійович передав бібліотеці Центру академічну енциклопедію «Тарас Шевченко. Літературні твори» та подарував усім присутнім на святі пісню Вадима Ільїна на вірші Юрія Рибчинського «Колодязний журавель».

Під час урочистостей Гліба Кудряшова за значний особистий внесок у розвиток українсько-білоруських культурних зв`язків було відзначено почесною грамотою Міністерства культури Республіки Білорусь – однією з найвищих відомчих нагород у галузі культури Білорусі.

Під час відрядження Гліба Кудряшова до Мінська відбулися робочі зустрічі з Міністром інформації Республіки Білорусь Олександром Карлюкевичем, із яким обговорили перспективи українсько-білоруського співробітництва в галузі видавничої справи на 2020 рік, та Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Білорусь Ігорем Кизимом щодо участі української делегації у прийдешній Мінській міжнародній книжковій виставці.

Перейти до вмісту