Ви тут:
Спорт Суспільство 

Українська хокейна збірна не дограла матч у Будапешті: назвали причину

Українська хокейна збірна не дограла матч у Будапешті: назвали причину

Національна збірна після стартового матчу Euro Ice Hockey Challenge залишилася без голкіперів.

Як повідомляє сайт УХЛ, національна збірна України в столиці Угорщини Будапешті стартувала на міжнародному турнірі Euro Ice Hockey Challenge. У своєму першому матчі «синьо-жовті» зіграли зі збірною Білорусі. На жаль, але підопічні Сергія Вітера програли своїм суперникам з рахунком 1:4.
У першому періоді вболівальники не побачили закинутих шайб. Щоправда, близькими до голу були білоруські хокеїсти. Вони повністю контролювали хід поєдинку і частіше атакували ворота Олега Петрова. В принципі, завдяки дисциплінованою грі в обороні і вмілим дією голкіпера, збірна України змогла зберегти свої ворота сухими.

Другий період став початком кінця для «синьо-жовтих». Вже на 46 секунді білоруси вийшли вперед. Точним кидком з середньої дистанції відзначився Ілля Шинкевич. Минуло більше п’яти хвилин і Сергій Бабинець в падінні зрівняв рахунок – 1:1. Здавалося, граючи другим номером, збірна України зможе добути для себе позитивний результат, але вже через півтори хвилини білоруси знову вийшли вперед – 1:2. Підопічні Вітера відповіли кількома небезпечними кидками в створ воріт, але кіпер Ігор Брикун, не без праці, впорався з ними.

На 33 хвилині українські хокеїсти отримали можливість розіграти одного зайвого гравця. Але, за 15 секунд до кінця своєї більшості, помилилися при розіграші атаки і дозволили білорусам збільшити рахунок в матчі до 3:1. А через три хвилини на табло вже горіли цифри – 4:1.

Пропустивши четверту шайбу, Сергій Вітер поміняв воротаря (як потім виявилося травмованого). Місце Олега Петрова зайняв Богдан Дьяченко.

Третій період активно почали українські хокеїсти, і складалося враження, що ще не все ясно в цьому матчі. Але, на третій хвилині, травму отримав і Дьяченко, який не зміг продовжити гру. Олег Петров також не зміг вийти на лід, через травму. Тому було прийнято рішення про завершення гри.

Таким чином, підсумковий рахунок матчу – 1:4 на користь Білорусі.

Перейти до вмісту