Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві завершилась Школа депутата

У Полтаві завершилась Школа депутата

17 грудня у ГО ”Нова Полтава” завершили першу у Полтаві Школу депутата. Слухачі навчались у Школі два місяці, вивчаючи депутатську діяльність, роботу органів місцевого самоврядування. За цей час встигли побувати, навіть, у Львові, де зустрічалися із міським головою, керівниками відділів та департаментів міської ради, знайомилися із роботою комунальних підприємств.

”Ми мали зустрічі з представниками політичних партій, з депутатами, була поїздка до Львова, щоб побачити, як працює все не в теорії, а в практиці, в українських реаліях, в умовах українського законодавства. Теми, які вивчали, були дуже різними – ЖКГ, енергоефективність, транспорт, туризм, архітектурна спадщина й креативні індустрії, залучення інвестицій”, – розповідає голова ГО Нова Полтава Юлія Городчаніна.

По завершенні навчання слухачі захищали власні проекти, які можуть бути втілені у Полтаві. За тематикою проекти різні – створення креативного простору у мікрорайоні Огнівка, статуту Полтави, полтавського телеграм-каналу, лекції щодо протидії булінгу і насильства у школах, створення чистого повітря шляхом встановлення спеціальної вентиляції у дитячих садочках та школах, поширення світловідбивних флікерів серед полтавських дітей, об’єднання бізнесу влади і громади і т.д. На реалізацію проектів відведено півроку, дедлайн 1 червня.

”Хоча ми бачимо, що є проекти більш масштабні, але сподіваємось, що за цей період відбудеться інформаційна кампанія, переговорний процес, щоб зрозуміти, чи реально втілити ці ідеї з міською владою. Якщо наш досвід буде корисним, який маємо в певних темах, то будемо допомагати в реалізації, а в проектах, в яких не маємо досвіду, але потрібна менторська допомога, ми шукатимемо людей і в Полтаві, і за його межами, які експертно допоможуть впровадити ініціативи в життя”, – констатує Юлія Городчаніна.

Насамкінець слухачі отримали сертифікати про проходження навчання у Школі депутата.

Перейти до вмісту