Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві розглядають можливість завершення довгобуду на Огнівці

У Полтаві розглядають можливість завершення довгобуду на Огнівці

Днями у міській раді відбулася робоча нарада під головуванням першого заступника міського голови Ігоря Федія стосовно пошуку шляхів вирішення проблем ошуканих вкладників та варіантів завершення довгобуду на бульварі Боровиковського, 11.

– У далекому 2007 році люди внесли кошти і отримали майнові права на майбутні квартири. Але забудовник збанкрутів і люди залишилися і без грошей, і без житла. Пороги чиновницьких кабінетів полтавці оббивають уже більше 10 років. Тож, на сьогодні нова міська влада активно включилася у процес пошуку шляхів вирішення проблеми. Ми виділили кошти на розробку детального плану територій по Боровиковського, аби розуміти, що на тому місці можливо зробити і яким чином, – розповів Ігор Федій.

За його словами, нині розглядають питання про те, що потенційний забудовник зможе безкоштовно добудувати багатоповерхівку, тим самим компенсувати людям втрачені можливості, а взамін отримати ділянки під забудову без проведення аукціону, повідомляють у міській раді.

Нагадаємо, що будинок на бульварі Боровиковського, 11 почали зводити у 2007 році із залученням коштів інвесторів-фізичних осіб, які вже внесли оплату за квартири. Будівельники встигли звести лише два поверхи і зупинили роботи через брак коштів. З 2008 року жодних робіт на об’єкті не проводили. Проєкт передбачав здати в експлуатацію будинок на 3 під’їзди (112 квартир), 80 з яких було продано.

Перейти до вмісту