Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві планують затвердити правила користування громадським транспортом з використанням електронного квитка

У Полтаві планують затвердити правила користування громадським транспортом з використанням електронного квитка

На сайті Полтавської міської ради Орієнтовна дата розгляду цього проекту рішення запланована на 15 січня 2020 року.з’явився проект рішення “Про затвердження Правил користування міським пасажирським транспортом (тролейбусом, автобусом) у м. Полтава” (АСООП). Згідно з документом, у правилах зазначений порядок оплати проїзду через автоматизовану систему обліку оплати проїзду з використанням електронного квитка.

Оплата проїзду здійснюватиметься банківською карткою, електронним квитком. Пасажир, зайшовши у транспортний засіб, не чекаючи наступної зупинки, зобов’язаний здійснити оплату поїздки самостійно, або надати свій електронний квиток, безконтактну банківську карту, тощо, працівнику перевізника оплати проїзду.

Якщо у пасажира немає банківської картки чи електронного квитка, він повинен сплатити вартість разового проїзду та отримати паперовий разовий квиток.

Читайте також: Електронний квиток у Полтаві: коли можуть його запровадити

Також у документі вказано, що пасажир, який не має електронного квитка, безконтактної банківської картки, пристрою з технологією NFC не має права користуватись транспортним засобом, у якому відсутня можливість оплати проїзду готівкою працівнику перевізника, тому для користування таким транспортним засобом зобов’язаний придбати електронний квиток.

Орієнтовна дата розгляду цього проекту рішення запланована на 15 січня 2020 року.

 

 

Перейти до вмісту