Ви тут:
Суспільство Україна 

У період новорічно-різдвяних свят рятувальники перейшли на посилений режим роботи

У період новорічно-різдвяних свят рятувальники перейшли на посилений режим роботи

У період святкування новорічних та Різдвяних свят, рятувальники у посиленому режимі забезпечуватимуть захист населення і територій держави від надзвичайних ситуацій та пожеж.

Зокрема, у період з 29 грудня по 2 січня та з 4 до 8 січня 2020 року органи управління та формування Служби переведені на посилений режим несення служби, повідомляє пресслужба ДСНС України.

Аби перевірити готовність особового складу апарату ДСНС до дій за призначенням, 27 грудня під керівництвом заступника директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Геннадія Герасимчука відбулося оповіщення та збір Штабу з ліквідації надзвичайних ситуацій, в ході якого перевірено документацію робочих груп Штабу і готовність працівників апарату Служби до виїзду по тривозі та виконання завдань на місці події у зимовий період.

Крім цього, в ході заняття проведено розгортання спеціального автомобіля мобільної оперативної групи та пересувного пункту управління ДСНС, налагоджено зв’язок зі Штабом з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій при Державному агентстві автомобільних доріг України.

Нагадаємо, що у період відзначення новорічних свят для забезпечення реагування на можливі надзвичайні ситуації, пожежі та події, в системі ДСНС на цілодобовому чергуванні перебуватиме близько 7 тис. чоловік особового складу та 2 тис. одиниць пожежно-рятувальної і спеціальної техніки. У разі ускладнення ситуації передбачено збільшення чисельності сил і засобів ДСНС понад 13 тис. чоловік і 3 тис. 700 одиниць техніки.

Перейти до вмісту