Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці відкрили амбулаторію сімейної медицини

У Кременчуці відкрили амбулаторію сімейної медицини

В амбулаторії сімейної медицини на вулиці Мічуріна, 76  надаватиметься медична допомога первинного рівня жителям одного з найбільш віддалених районів міста Третього Занасипу. В ній обслуговуватиметься 2950 осіб. Розміщено сімейну амбулаторію неподалік від відділення Територіального центру соціального обслуговування Крюківського району.

Капітальний ремонт приміщення закладу первинного медичного рівня та оснащення його потрібним  обладнанням  було зроблено за кошти міського бюджету, повідомляє пресслужба Кременчуцької міської ради.

В амбулаторії на вулиці Мічуріна, 76 працюватимуть лікар загальної практики – сімейної медицини, медичні сестри. В його структуру входитиме  долікарняний кабінет, маніпуляційний кабінет, кабінет онкологічного огляду, денний стаціонар та аптечний пункт.

Міський голова Віталій Малецький наголосив, що жителі віддаленого мікрорайону Третього Занасипу отримали сучасну комфортну мініполіклініку. Відтепер вони мають можливість звертатися за медичними послугами первинного рівня, не виїжджаючи в місто, а безпосередньо  за місцем проживання. Це є дуже важливим, бо дозволить медикам оперативно оцінити стан здоров’я пацієнта та за необхідності якнайшвидше призначити йому лікування. В амбулаторії за рахунок інноваційних технологій  створені умови для онлайн консультацій між медиками, а саме сімейного лікаря з вузькими спеціалістами. Окрім того, записатися на прийом до свого сімейного лікаря пацієнти зможуть через мережу Інтернет.

Керівник міста зазначив, що амбулаторія сімейної медицини на вулиці Мічуріна, 76 є прикладом сучасного медичного закладу первинного рівня.  Відрадно, що його відкрито в найвіддаленішому мікрорайоні міста. Це є доказом того, що поступово Кременчук перетворюється на місто без околиць.  Наступним кроком у наближенні медичних послуг первинного рівня до кременчужан є відкриття подібних сучасних амбулаторій сімейної медицини на вулиці Київській, Молодіжному та інших мікрорайонах Кременчука.

Перейти до вмісту