Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Глобиному з’явилося нове соціальне таксі для людей з особливими потребами

У Глобиному з’явилося нове соціальне таксі для людей з особливими потребами

Сьогодні, у Міжнародний день людей з інвалідністю, Глобинський територіальний центр соціального обслуговування отримав соціальне таксі – новенький автомобіль Fiat, який повністю пристосований для комфортного транспортування людей, що використовують технічні засоби реабілітації.

Автомобіль придбали у рамках Комплексної програми соціального захисту і соціального забезпечення населення Полтавської області на 2013-2020 роки за спільного фінансування з обласного, районного та міського бюджетів. Розмір видатків із міського бюджету склав 300 тис. грн – часткова оплата вартості транспортного засобу та 50 тис. грн – оплата послуг з його реєстрації. Цьогоріч у області тільки 2 територіальні центри отримали такі автомобілі.

Як повідомили на сайті Глобинської громади, керівники району та міста у своїх виступах наголосили, що усунення бар’єрів на шляху до самореалізації осіб з особливими потребами, надання їм щоденної підтримки та допомоги – це завдання органів влади, місцевого самоврядування, а також кожного громадянина як реальний вияв милосердя, людяності та любові до ближнього.

«Переймаючись буденними проблемами, ми повинні пам’ятати, що серед нас живуть люди з вадами здоров’я. На їх долю випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя. Тож бажаю їм витримки, здоров’я, оптимізму, можливості втілювати в реальність плани та задуми», – зазначив міський голова Глобино Станіслав Джусь.

Директор територіального центру соціального обслуговування Михайло Галущенко висловив вдячність всім, хто доклав зусиль, аби мешканці району, що мають обмежені фізичні можливості, отримали для своїх потреб такий необхідний транспортний засіб.

Перейти до вмісту