Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У 2020 році на потреби полтавців з орфанними захворюваннями з міського бюджету планують виділити більше 3 мільйонів гривень

У 2020 році на потреби полтавців з орфанними захворюваннями з міського бюджету планують виділити більше 3 мільйонів гривень

У 2020 році з міського бюджету планують виділити 3 млн 359 тисяч гривень на забезпечення потреб полтавців з орфанними захворюваннями.

Відповідне рішення депутати ухвалили учора, 20 грудня, на засіданні позачергової двадцять дев’ятої сесії Полтавської міської ради сьомого скликання, повідомляє пресслужба Полтавської міської ради.

За словами секретаря міськради Олександра Шамоти, вперше в історії міста на лікування-харчування хворих на орфанні захворювання вдалося закласти суму, яка повністю покриє потребу у терапії, відновленні та підтримці людей з такими захворюваннями. Минулоріч на ці потреби було закладено всього 500 000 гривень.

Зокрема, у наступному році планують виділити 9780,7 тисяч гривень на забезпечення хворих пільговими медикаментами та 10156,6 тис. грн на придбання продуктів харчування. Це на 96% відсотків більше показника 2019 року. Зростання вказаних видатків майже у 2 рази пояснюється збільшенням видатків на лікувальне харчування осіб з орфанними захворюваннями, які потребують дороговартісного лікування, такими як муковісцидоз, фенілкетонурія, бульозний епідермоліз.

Перейти до вмісту