Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Скільки коштує зустріти Новий рік у готелях Полтави

Скільки коштує зустріти Новий рік у готелях Полтави

Близько 85% місць у помешканнях для туристів в період з 6 грудня по 1 січня вже заброньовані.

Для внутрішніх подорожей на Новий рік полтавці часто віддають перевагу західному напрямку – Львову та гірськолижним курортам Карпат. Однак є й такі, які готові зустріти 2020 рік у готелях обласного центру.

За даними міжнародного сайту бронювання Booking, до початку Нового року у готелях Полтави більшість місць (85%) вже заброньована. У скільки ж обійдеться зустріч Нового року (ніч з 31 грудня по 1 січня) в найпопулярніших готелях Полтави?

Назва готелю Категорія номерів Адреса (вулиця) Ціна (за 1 добу, грн.)
«Прем’єр Готель Палаццо» Одномісний або двомісний номер (Делюкс), люкс Гоголя, 33 2110 – 4000
«Алея Гранд» Напівлюкс з видом на місто Соборності, 57 1750 – 2000
«Аристократ» Стандартний двомісний номер з 2 односпальними ліжками, люкс Небесної Сотні, 9А 1020 – 2330
«Алмаз» Двомісний номер із 2 односпальними ліжками та спільною ванною кімнатою, напівлюкс, люкс, тримісний номер зі спільною ванною кімнатою Київське шосе, 60 440 – 700
«Київ» Стандартний двомісний номер з 1 двоспальним ліжком або 2 окремими ліжками, люкс Сінна, 2 870 – 1150
«Явір» Стандартний двомісний номер, напівлюкс, стандартний одномісний номер Матросова, 4 541 – 771
«Reikartz Галерея» Двомісний номер з 1 двоспальним ліжком або 2 окремими ліжками Європейська, 7 1466 – 1823
«Сінай» Стандартний двомісний номер з 2 односпальними ліжками Зіньківська, 11 450
«DREAM Hostel Poltava» Простий тримісний номер зі спільною ванною кімнатою, двомісний номер із 2 односпальними ліжками та спільною ванною кімнатою

2 односпальні ліжка, сімейний номер зі спільною ванною кімнатою, сімейний номер з ванною кімнатою та інші

Європейська, 7 171 – 882
«Music Hostel» Ліжко у змішаному загальному номері, одномісний номер Ватутіна, 4 200 – 400

Примітка. Дані станом на 21:00 5 грудня.

Слід зазначити, що згідно з даними міської програми «Полтава туристична» на 2015 – 2019 роки, минулоріч музейні заклади Полтави підпорядкування управління культури Полтавського міськвиконкому відвідали 94266 осіб.

Довідка.

Готель (від фр. hôtel), заст. гостиниця — будинок з мебльованими кімнатами для короткочасного проживання приїжджих. Залежно від рівня готелю, в ньому можуть бути додаткові послуги — ресторани, кафе, бари, бібліотеки, спортзали, сауни та ін.

Клас готелю або пансіонату визначається, зазвичай, за стандартною, прийнятою в даній країні (або регіоні, економічній зоні) системою класифікації і підтверджується сертифікатом відповідності, який видається спеціальним органом, сертифікаційною або іншою палатою.

Класифікація готелів та комплексів проводиться за 3-ма основними критеріями: комфорт (за категорією систем, за рівнем цін, за системою оператора); місткість (малої, середньої, підвищеної місткості); за призначенням. На основі аналізу існуючих міжнародних класифікацій запропоновано нову класифікацію готельних комплексів, що диференціює їх номенклатуру за «форматом» категорії: «пансіон», «гостинний двір», «мотелі», «молодіжний готель», «ресторан-клуб готель», «міські» та «бізнес-готелі», «курортні», «рекреаційні, курортно-лікувальні», «котеджі», «апартамент-готелі», «парк-готелі», «палац-готелі».

Гостел (англ. Hostel — гуртожиток, в Європі, щонайменше на початку ХХ ст., подекудути вживався термін “Hotel Garni”) — тимчасове житло економ-класу для туристів, орієнтоване в основному на молодь, головна відмінність якого від готелю — плата за місце, а не за номер.

Для гостелів притаманні як одноярусні, так і двоярусні ліжка, спільна кухня та зручності (туалет, ванна, душ) загального користування. Номери можуть бути мішаного типу (незалежно від статі), або поділені на чоловічі та жіночі. В номері може бути від двох ліжок і більше.

Перейти до вмісту