Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Штраф за браконьєрську ялинку на Полтавщині складає 1008 грн

Штраф за браконьєрську ялинку на Полтавщині складає 1008 грн

Свідоме населення купує святкове дерево на ринку чи безпосередньо у лісових господарствах. Ялинки від полтавських лісівників реалізуються за доступними цінами: в середньому 54 грн. за ялинку до 1м, 72 грн. за 1-2м та 96 грн за 2-3 дерево. Їх можна придбати у будь-якому лісництві області.

Про це інформує Полтавське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Є чимало громадян, у свідомості яких самовільно зрубане дерево – норма. Тож у Полтавському обласному управлінні лісового та мисливського господарства нагадують про відповідальність: збитки, заподіяні лісу підприємствами, установами, організаціями та громадянами незаконним вирубуванням та пошкодженням дерев і чагарників до ступеня припинення росту залежать від діаметру пня, і оцінюються від 498 грн. 45 коп. (діаметр дерева у корі біля шийки кореня до 10 см), а також накладається штраф у сумі від 510 грн. до 1020 грн. за адміністративне правопорушення.

“Тому загальна сума за браконьєрську ялинку буде становити 1008 грн.45 коп, що в двадцять разів більше легального деревця. Закликаємо населення бути свідомими і не створювати собі проблем на свята”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до вмісту