Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Профільна комісія обласної ради схвалила виділення до кінця цього року 15 млн грн на підтримку «Лубнитеплоенерго», «Миргородтеплоенерго» та «Миргородводоканалу»

Профільна комісія обласної ради схвалила виділення до кінця цього року 15 млн грн на підтримку «Лубнитеплоенерго», «Миргородтеплоенерго» та «Миргородводоканалу»

16 грудня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження, будівництва, транспорту та зв’язку.

У засіданні, яке вів голова комісії Ігор Сірик, взяли участь депутати обласної ради: Валерій Чечель, Наталія Макаруша, Микола Первак, Андрій Пісоцький, Людмила Овчаренко, Валерій Прядко, заступник керівника апарату – керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Оксана Черкас, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та обласних комунальних підприємств, представники органів місцевого самоврядування області, журналісти.

Депутати обговорили та підтримали проєкт рішення чергової сесії обласної ради «Про затвердження Обласної програми фінансової підтримки підприємств комунальної теплоенергетики та водопровідно-каналізаційного господарства Полтавської області на 2019 – 2021 роки». Відповідно до Програми, до кінця поточного року на підтримку комунальних підприємств: «Лубнитеплоенерго», «Миргородтеплоенерго» та «Миргородводоканал» з обласного бюджету буде спрямовано 15 млн грн. Ці кошти, за словами директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Павла Кропивки, передбачені у проєкті рішення «Про внесення змін до показників обласного бюджету на 2019 рік» для відшкодування різниці в тарифах, що виникла в 2017-2019 роках. Упродовж 2020-2021 років Програмою, окрім іншого, також передбачені кошти на поповнення статутних капіталів обласних комунальних підприємств «Полтававодоканал» та «Полтаватеплоенерго».

Депутати підтримали проєкт рішення «Про обласний бюджет на 2020 рік». У контексті даного питання члени комісії звернули увагу на необхідність вирішення ситуації із погашенням заборгованості по виплаті заробітної плати працівникам Полтавського обласного комунального підприємства «Аеропорт-Полтава».

У порядку контролю було заслухано інформацію профільних департаментів облдержадміністрації щодо виконання у 2019 році регіональної Програми заходів з організації рятування людей на водних об’єктах Полтавської області на 2016 – 2020 роки та регіональної цільової Програми створення та ведення містобудівного кадастру Полтавської області на 2019 – 2020 роки.

Також у ході засідання було розглянуто звернення, інші питання.

Перейти до вмісту