Ви тут:
Суспільство Україна 

Повернення полонених відбудеться до кінця року, – Валерія Лутковська

Повернення полонених відбудеться до кінця року, – Валерія Лутковська

Повернення утримуваних осіб відбудеться до кінця цього року, як і було домовлено під час зустрічі лідерів «Нормандської четвірки» у Парижі 9 грудня. Про це повідомила представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Валерія Лутковська за результатами продовження переговорів з усіма сторонами у понеділок, 23 грудня, в режимі скайп-конференції.

«Було нарешті досягнуто домовленості щодо проведення взаємного звільнення осіб до закінчення цього року, як, власне, й було домовлено під час паризького саміту в Нормандському форматі. І це величезне щастя, тому що ми зможемо нарешті забрати з незаконного утримання під вартою тих наших хлопців, яких не змогли забрати у грудні 2017 року, тих хлопців, які протягом чотирьох років після Іловайська, Дебальцевого перебували в полоні і які протягом чотирьох років не мали можливості навіть поспілкуватися зі своїми сім’ями», – зазначила Валерія Лутковська.

За словами представниці України в гуманітарній підгрупі, наразі остаточно дошліфовуються списки.

«Просила б усіх не маніпулювати інформацією, тому що за цією процедурою взаємного звільнення – долі людей», – наголосила вона.

Перейти до вмісту