Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Поради, які полегшать грип і прискорять одужання

Поради, які полегшать грип і прискорять одужання

Старий жарт: якщо застуду не лікувати, вона проходить за тиждень, а якщо лікувати – за сім днів. Як і в будь-якому жарті, тут є тільки частка гумору і дуже багато правди. Але навіть, якщо ми не можемо прискорити одужання, в наших силах зробити процес хвороби менш важким і неприємним. Отже, ось кілька трюків, які допоможуть полегшити перебіг хвороби і зменшити навантаження на організм.

Хвора людина примхлива, їй хочеться уваги і підтримки – і, як з’ясували вчені, не просто так. Огляд досліджень, опублікованих в 2015 році в Європейському журналі питань знеболення, підтвердив: у випадках, коли до хворих оточуючі проявляли емпатію, шкодували їх і співчували їм, біль дійсно ставав меншим. Так що не соромтеся просити підтримки і скаржитися, повідомляє ukrhealth.net

Захворіли? Саме час подивитися хорошу комедію, почитати гумористичні пабліки в соцмережах і т.д. Сміх зміцнює нашу імунну систему, зменшує відчуття болю і знімає стрес — саме те, що потрібно під час хвороби.
Спіть правильно

Гарний нічний сон необхідний, якщо ви захворіли: недавнє дослідження підтвердило, що ті пацієнти, які багато і добре спали, в результаті одужували від грипу та інших вірусних захворювань набагато швидше. Але нежить і кашель — не те, що сприяє гарному нічному відпочинку. Щоб забезпечити собі хороший сон, організуйте спальне місце так, щоб ваша голова була досить високо піднята — наприклад, розмістіть під матрацом з боку головах книги або інші об’ємні міцні предмети.

Курячий бульйон, яким під час хвороби годували нас наші мами і бабусі, і правда ліки: гаряча жирна рідина допомагає підтримувати вологість слизових носа, а також розріджує мокротиння в легенях і полегшує кашель. Нарешті, курячий бульйон — один із способів підтримати імунітет і дати організму ще трохи сил, щоб боротися з вірусом.

Рясне тепле пиття — ще одна обов’язкова умова швидкого одужання. Лікарі рекомендують пити не тільки теплі морси або чай з лимоном, але і трав’яний чай з імбиром і куркумою. Імбир має потужну протизапальну дію, а куркума підтримує імунітет і допомагає знизити ризик небезпечних ускладнень застуди та грипу. До речі, обидва ці напої варто пити з медом, який має антиоксидантні, антибактеріальні та антимікробні властивості, незамінними при застуді.

Перейти до вмісту