Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Помер один із перших професорів Української медичної стоматологічної академії

Помер один із перших професорів Української медичної стоматологічної академії

25 грудня на 79-му році життя пішов у Вічність один із перших професорів Української медичної стоматологічної академії, основоположник Полтавської морфологічної школи, доктор медичних наук, професор кафедри патологічної анатомії з секційним курсом , почесний академік Міжнародної академії інтегративної антропології, член Міжнародної академії антропології Анатолій Петрович Гасюк.

Як розповіли в УМСА, майбутній професор народився 15 травня 1941 року. Медичну освіту здобув у Тернопільському медичному інституті (1964), працював на посаді патологоанатома Бережанської ЦРЛ (1964-1965), у 1965-1968 рр. – аспірант кафедри патологічної анатомії Тернопільського медичного інституту, з 1968 року працює в Полтавському медичному стоматологічному інституті послідовно на посадах асистента, доцента та завідувача кафедри патологічної анатомії.

Основними напрямками його наукових досліджень були морфологія твердих тканин зуба, проблеми онкоморфології.
Анатолій Петрович Гасюк – автор понад 100 наукових публікацій, із них 5 монографій та 7 навчальних посібників. Він був науковим консультантом та керівником 2 докторських і 12 кандидатських дисертацій.

Перейти до вмісту