Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Під час Новорічних свят у Полтаві рятувальники працюватимуть у посиленому режимі

Під час Новорічних свят у Полтаві рятувальники працюватимуть у посиленому режимі

У міській раді відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Начальник комунальної організації “Рятувально-водолазна служба” Євген Савчук запевнив, що рятувальники міста до зимового періоду готові на сто відсотків, повідомляють у міській раді.

Та все ж радить громадянам бути обачними, нагадавши про сумні випадки необережного поводження на водоймах:

– На превеликий жаль, на сьогодні ми маємо 8 потопельників. Із них 6 жінок і 2 чоловіків. За жовтень-листопад 2019 року — 4 потопельники (3 жінок були у стані алкогольного сп’яніння). Звичайно, це велика кількість жертв. Наразі представники служби проводять роз’яснювальну роботу серед школярів Полтави про правила поводження на водоймах. Та вкотре нагадують охочим порибалити у зимовий період часу — не забувати про елементарні заходи безпеки на воді.

Окрім цього, за словами начальника міського Полтавського міськрайонного управління ГУ ДСНС України у Полтавській області Сергія Пругла, під час святкування Новорічних та Різдвяних свят у місті чергуватимуть рятувальники у посиленому режимі. А також у зв’язку з трагічними подіями, що відбулися у місті Одесі, та відповідно до постанови Прем’єр-Міністра України, у Полтаві буде проведена позапланова перевірка щодо протипожежного захисту закладів освіти, охорони здоров’я та об’єктів з масовим перебуванням людей. Після її проведення, уся інформація про стан протипожежного захисту зазначених вище об’єктів, буде надана до Кабінету Міністрів України.

Перейти до вмісту