Ви тут:
здоров’я Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині щотижнево моніторять ситуацію зі щепленнями

На Полтавщині щотижнево моніторять ситуацію зі щепленнями

На сайті Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА щотижня оприлюднюватимуть інформацію щодо перебігу щеплень на території області.

Про це на апаратній нараді у Полтавській ОДА 9 грудня повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак.

У відповідній таблиці вводитимуть дані щодо щеплення вакцинами від дифтерії, кашлюку та правця для дітей (АКДП), кору, паротиту та краснухи (КПК), дифтерії та правця для дорослих (АДП-М).

«Зроблено щоденний моніторинг по кожній нозології, щепленню. Кожна ОТГ, центр ПМСД, амбулаторія вносить у базу даних оперативну інформацію по всіх вакцинаціях. І щодобово надається інформація по кількості щеплених людей. Ми побачили, що ситуація почала змінюватись» , – зазначив Віктор Лисак.

За його словами, за останній місяць спостерігається зростання кількості щеплення серед дорослого населення.

За останній місяць ситуація покращилась у Великобагачанському, Глобинському, Решетилівському, Семенівському, Чорнухинському районах, Кременчуці. Є райони, де триває робота щодо щеплення. Це Лохвицький, Кременчуцький, Шишацький, Зіньківський, Полтавський, Оржицький райони.

«Ми маємо не гірші показники на рівні держави, входимо у п’ятірку областей завдяки позитивному результату у щепленнях. Працюємо над тим, щоб показник охоплення імунізацією досягнув цифри більше 90 відсотків», – закцентував Віктор Лисак.

Також директор Департаменту зазначив, що в області вакцин достатньо.

Перейти до вмісту