Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині розробляють Регіональний план управління відходами до 2030 року

На Полтавщині розробляють Регіональний план управління відходами до 2030 року

У приміщенні Полтавської облдержадміністрації 23 грудня відбулося перше установче засідання робочої групи з розробки Регіонального плану управління відходами до 2030 року для Полтавської області.

Серед учасників – представники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та голова постійної комісії Полтавської обласної ради з питань екології та раціонального природокористування.

«Наразі перед нами стоїть задача створити в регіоні налагоджену систему збору та переробки відходів для зменшення екологічних ризиків та максимального використання вторинних ресурсів, зацікавити потенційних інвесторів для розвитку потужностей з перероблення відходів, – зазначив директор Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської облдержадміністрації Максим Брикульський. – Розроблений нами Регіональний план врахує структуру економіки, обсяги утворення різних типів відходів, наявні та необхідні потужності для екологічно безпечного оброблення відходів.

Для подальших кроків у розробленні Регіонального плану фахівцями Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації розроблено відповідні опитувальники та інформаційні запити, які допоможуть зібрати додаткову інформацію по обсягам та видам усіх типів відходів, що продукуються в області. Підсумовуючи результати зустрічі було вирішено зібрати усі наявні зауваження та пропозиції для подальшої роботи.

Перейти до вмісту