Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Міська влада Полтави зустрілась представниками неурядових організацій Республіки Казахстану

Міська влада Полтави зустрілась представниками неурядових організацій Республіки Казахстану

Сьогодні, 12 грудня, секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів Тетяна Юрченко та Світлана Нестуля взяли участь у робочій зустрічі з представниками неурядових організацій Республіки Казахстан. Серед присутніх були і члени благодійної організації “Світло надії”.

Метою візиту гостей стало ознайомлення з кращими практиками співпраці неурядових організацій та місцевої влади у сфері охорони здоров’я та соціального захисту, молодіжної політики.

“Ми раді поспілкуватися з вами та обмінятися досвідом щодо роботи з неурядовими організаціями. Адже проблема захворювання на ВІЛ інфекції сягає державного рівня. Наша з вами спільна мета — не дати можливості молоді вживати наркотики чи інші психотропні препарати. А якщо не вдалося цьому запобігти, то вчасно надати всебічну підтримку. Ми повинні пропагувати серед молоді здоровий спосіб життя”, – наголосив Олександр Шамота.

Окрім іншого, на зустрічі обговорили участь неурядових організацій у медичній реформі на локальному рівні, модель закупівлі соціальних послуг у НУО як інструмент вирішення соціальних проблем громади.

“Ми маємо досвід створення соціальних центрів у Полтаві, зокрема — центру адаптації для бездомних і звільнених з місць позбавлення волі та притулку для жінок на базі благодійної організації “Світло надії”. Разом з депутатським корпусом активно підтримуємо фінансування різних проєктів таких організацій, працюємо з ними в тісному зв’язку, щоб створити належні умови тим, хто цього нагально потребує”, – наголосила заступник міського голови Тетяна Юрченко.

Також на робочій зустрічі йшлося про соціальну профілактику негативних явищ серед молоді силами неурядових організацій.

У кінці зустрічі представники влади та делегації з Казахстану обмінялися пам’ятними сувенірами.

Перейти до вмісту