Ви тут:
Спорт Суспільство 

Легендарного бігуна нагородили найвищою нагородою олімпійського руху України

Легендарного бігуна нагородили найвищою нагородою олімпійського руху України

Під час засідання ХХХІV Генеральної асамблеї Національного олімпійського комітету України віцепрезиденту НОК, члену Міжнародного Олімпійського Комітету, Олімпійському чемпіону Валерію Борзову вручили найвищу нагороду олімпійського руху України – Орден НОК України.

Як повідомляє сайт НОК України, високу відзнаку Валерій Пилипович отримав з рук президента НОК України, члена Виконкому МОК, Олімпійського чемпіона Сергія Бубки.

Відзначимо, легендарний спринтер ХХ сторіччя залишив значний відбиток як у світовій історії королеви спорту, так і в історії нашої незалежної держави.

Двічі тріумфувавши на головних Іграх чотириріччя, він зібрав повний комплект олімпійських медалей – два «золота» та «срібло» на Іграх в Мюнхені, та дві «бронзи» на наступних Іграх в Монреалі. Окрім того, у спортивному доробку уславленого олімпійця чотири континентальні чемпіонських титули та шість перемог на європейських першостях в закритих приміщеннях.

“Шанують Валерія Пилиповича і як видатного спортивного організатора. Валерій Борзов стояв біля витоків зародження вітчизняного олімпізму, будучи першим президентом НОК України, відстоював інтереси спортсменів перебуваючи на політичній посаді в Уряді, а також згодом в українському Парламенті. Окрім того він зробив вагомий внесок у розвиток Федерації легкої атлетики, очолюючи її понад півтора десятиліття.

Валерій Борзов продовжує ефективно працювати на благо спорту та олімпійського руху й сьогодні”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до вмісту