Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Користувачів Android-смартфонів попередили про небезпеку на свята

Користувачів Android-смартфонів попередили про небезпеку на свята

Власники смартфонів, що працюють на базі операційної системи Android, повинні бути особливо обережними у новорічно-різдвяні свята. Хакери випустили тисячі небезпечних програм, що можуть нашкодити їхнім девайсам.

Як пише ITsiderв цьому переконують експерти дослідницької фірми Barracuda Networks.

Фахівці виявили 4200 мобільних додатків з тематикою Різдва і Нового року. Ці програми розробили хакери, заразивши їх шкідливим програмним забезпеченням. Деякі з цих програм націлені на крадіжку персональних даних.

Деталі

При чому виглядають віруси цілком невинно – це ігри, відеочати з Санта Клаусом, додатки для покупок тощо. Сім з цих зразків заміняли свою спочатку завантажену версію тією, яку вони отримували з командного сервера.

Ще серед 165 програм використовували надмірну і навіть небезпечну кількість дозволів. Якщо користувач встановлював програму, то автоматично дозволяв їм збирати інформацію і красти персональні дані.

Як захистити девайс

Єдине дієве правило – бути обачними. Не завантажувати підозрілих програм. Експерти рекомендують завантажувати додатки з довірених надійних джерел. Також користувачам радять перевіряти всі програми перед установкою. Уважно стежити за дозволами, які запитують додатки, та не погоджуватись на підозрілі.

Перейти до вмісту