Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Конкурсна комісія облради не визначилася із кандидатурою директора “Полтавафарм”

Конкурсна комісія облради не визначилася із кандидатурою директора “Полтавафарм”

27 грудня у Полтавській обласній раді відбулась конкурсна комісія на заміщення вакантної посади директора Полтавського обласного комунального підприємства “Полтавафарм” під головуванням заступника голови облради Євгенія Холода та голови Полтавської ОДА Олега Синєгубова.

На початку засідання Олег Синєгубов наголосив на важливості проведення конкурсного відбору на посаду керівника підприємства.

“Сьогодні надзвичайно важливий етап конкурсного відбору. Напевно, немає жодного тижня, щоб ми не обговорювали питання “Полтавафарм” і яким чином підприємство може працювати. Дуже багато залежить від того, кого конкурсна комісія обере на цю посаду”.

Конкурс на посаду директора “Полтавафарм” оголосили 14 листопада. Претенденти могли подати заяви до 4 грудня. До фінальної частини конкурсу документи подали 5 претендентів.

Це Євгеній Єрьоменко (раніше працював у Державній службі з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Полтавській області).

Павло Самбурцев (працює заступником керівника ПОКП “Полтавафарм”).  

Сергій Чередніченко (голова “Соціалістичної партії України”).

Анатолій Решетняк (завідувач Полтавської центральної районної аптеки №250 “Полтавафарм”).

Жанна Ніколенко (більше 30 років працює у фармації, з них 12 років очолювала КП “Канівська центральна районна аптека №91”).

Після заслуховування бачення розвитку підприємства від кандидатів, члени комісії обрали варіант голосування. Шляхом таємного голосування за Жанну Ніколенко віддали 5 голосів. За Євгенія Єрьоменка 4 голоси , а за Анатолія Решетняка 2 голоси. Щоб визначити переможця конкурсу, за кандидатуру мають віддати більшість голосів – 6 з 11. Відтак, комісія не обрала кандидатуру на посаду директора підприємства.

З 11 членів комісії більшість у нас повинна бути 6. Але у нас 5 голосів. Жоден з кандидатів не отримав перемоги у цьому конкурсі. Тому буде оголошено новий конкурс. Дуже шкода, що так сталось. Бо це займе кілька місяців, а ситуація на “Полтавафарм” потребує негайного вирішення”, – підсумував Євгеній Холод.

“Нам зараз потрібне негайне рішення. Думаю, ми спільно збиратимемось з головами фракцій, з керівництвом облради і разом будемо вибудовувати позицію, щоб врятувати ситуацію і налагодити роботу на підприємстві. Ми проводили попередні консультації, ситуація дійсно критична. Нам потрібно вже зараз приймати управлінські рішення щодо можливого дофінансування “Полтавафарм”, бо там проблеми від відсутності закупівлі ліків до невиплат заробітних плат”, – зазначив наприкінці Олег Синєгубов.

Перейти до вмісту