Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Фаршировані равлики, конопляне пиво та чорний сир: у Полтаві презентували смаколики Сумщини

Фаршировані равлики, конопляне пиво та чорний сир: у Полтаві презентували смаколики Сумщини

У межах проведення днів Сумщини та відзначення 80-річчя утворення Сумської області до Полтави привезли фотовиставку «Смаки Сумщини».

Про це повідомляє Полтавська ОДА.

«У нас виникла ідея знайти новий метод популяризації регіону. Тож вирішили представити область через фотографію та смаки, – розповідає начальник відділу промоції та туризму Сумської обласної державної адміністрації Юрій Гладенко. –  На фото представлена продукція, що виробляється в Сумській області. Крім звичних овочів та фруктів, є й делікатеси».

«Дивлячись на роботи професійного фотографа Наталії Кармазіної, одразу не розумієш, це картини чи фото. Натюрморти настільки реалістичні, що одразу хочеться їсти», – ділиться враженнями від виставки в Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського полтавка Оксана.

Сумчани показали короткий відеоролик про туризм на Сумщині й запросили продегустувати продукцію місцевих товаровиробників. Серед гастрономічних цікавинок – сир чорний, конопляний, мармуровий; халва і пиво з конопель. А ще равлики копчені та фаршировані.

«Гастротури – це улюблені тури не тільки українців, а й мандрівників з усього світу. І стояти перед цією смакотою довго неможливо, адже хочеться скуштувати, – говорить директор Департаменту культури і туризму Полтавської ОДА Валентина Вождаєнко. – Суми нам показали, що регіон можна представляти не лише через культурну спадщину, а й через продукцію місцевих товаровиробників. Вони створюють робочі місця, представляють область і рухають туризм вперед. Мабуть, будемо переймати досвід сумських колег, і, можливо, скоро привеземо їм свої галушки».

Подібні гастрономічні виставки вже відбулися в Чернігові та Харкові.