Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Фахівці безоплатної правової допомогли допомогли матері, яка виховує двох дітей, отримати аліменти

Фахівці безоплатної правової допомоги допомогли матері, яка виховує двох дітей, отримати аліменти

До Машівського бюро правової допомоги звернулася громадянка для отримання безоплатної вторинної правової допомоги по питанню  збільшення розміру аліментів на двох неповнолітніх дітей у зв’язку з тим, що матеріальне становище її колишнього чоловіка значно покращилося.

Про це повідомили в Полтавському місцевому центрі з надання БВПД.

Як розповіла клієнтка, її колишній чоловік, окрім того, як сплачувати аліменти у розмірі 300 гривень на кожну дитину, ніяк більше не допомагає та не цікавиться життям дітей, вже більше чотирьох років до них не приїздить та не спілкується.

Жінці, маючи невеликий дохід, тяжко належним чином утримувати, забезпечувати усім необхідним дітей, розмір аліментів у такій сумі є недостатнім.

Клієнтка також акцентувала увагу на тому, що на день винесення рішення суду про стягнення аліментів, відповідач був безробітним, натомість зараз він працює і щомісяця отримує заробітну плату. Крім того, колишній чоловік має земельний пай, веде домашнє господарство, утримує худобу тощо, тобто його матеріальне становище значно покращилося від дня винесення рішення суду. Відповідно до ч. 2 ст. 182 СК України розмір аліментів має бути необхідним та достатнім для забезпечення гармонійного розвитку дитини. 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Врахувавши всі ці обставини, суд повністю задовольнив позовні вимоги громадянки щодо збільшення розміру аліментів та стягнув з відповідача аліменти у розмірі 1/3 частки від всіх видів заробітку (доходу) щомісячно, що не може бути менше ніж 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку до досягнення нею повноліття.

«Як засвідчує успішна практика, за умови знання своїх прав та можливості звертатись до бюро правової допомоги, одинокі матері можуть не лише домогтися виплати аліментів, а й перегляду їх розміру. Це рішення суду дозволить покращити матеріальне становище матері, яка виховує двох неповнолітніх дітей», – наголосив Максим Дворовенко, керівник Машівського бюро правової допомоги.

Нагадуємо, що скористатися своїм правом на безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Машівського бюро правової допомоги за адресою: сел. Машівка, вул. Незалежності, 111, тел. (05364) 9-14-11.

Перейти до вмісту