Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Дорожники, рятувальники та правоохоронці вчилися швидше реагувати на надзвичайні ситуації

Дорожники, рятувальники та правоохоронці вчилися швидше реагувати на надзвичайні ситуації

Відбулися Всеукраїнські командно-штабні навчання з питаннь організації реагування органів управління та сил цивільного захисту на загрози осінньо-зимового періоду.

Рятувальники, дорожники, представники профільних департаментів Полтавської облдержадміністрації та правоохоронці ознайомилися з ключовими принципами організації протидії загрозам, характерним для зимового періоду. Головна мета навчань – удосконалити роботу всіх відповідних служб у разі загрози чи виникнення надзвичайних ситуацій.

Ініціатором заходу є Міністерство внутрішніх справ України.

Як зазначив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, із початком зими зросте кількість надзвичайних ситуацій.

«Перше, на що ми звернемо увагу, – це транспортне сполучення на автодорогах і надання допомоги учасникам руху. Взимку часто погіршується погода: ожеледь, сильний сніг. Чимало машин застряє в заметах. У них діти, немає палива, води. Саме про такі моменти говоритимемо на навчаннях. Як оперативно реагувати на такі ситуації, яку залучити техніку, як проводити евакуацію на гелікоптерах», – розповів Арсен Аваков.

Другий напрямок, на який звернули увагу, – припинення теплопостачання об’єктів житлового фонду при низьких температурах.

Директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Володимир Демчук нагадав головам облдержадміністрацій та керівникам управлінь цивільного захисту, що на них в регіонах покладено завдання з організації та реагування на надзвичайні ситуації. І всі повинні чітко дотримуватися планів евакуації при складних погодних умовах.

Як повідомив начальник управління з питань цивільного захисту Полтавської облдержадміністрації Віктор Стеблянко, практична частина командно-штабних навчань в області відбудеться на початку липня.

«Загалом навчання плануються заздалегідь. Задіюють кілька локацій. Попередньо плануємо провести евакуацію дитячого табору під час лісової пожежі. Також відпрацюємо реагування на аварію на нафтогазовому комплексі та рятування людей на воді», – сказав Віктор Стеблянко.

Нагадаємо, на Полтавщині протягом місяця перевірять системи пожежної безпеки установ із масовим перебуванням людей.

Перейти до вмісту