Ви тут:
Відео Полтавщина Суспільство 

До понеділка регіони мають надати перспективні плани, – Олексій Гончарук

До понеділка регіони мають надати перспективні плани, – Олексій Гончарук

3 грудня у Кабінеті Міністрів України відбулась селекторна нарада під головування Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука. Йшлося про погодження перспективних планів областей та підключення регіонів до єдиної мережі електронного обігу деревини.

До 10 грудня регіони мають направити погоджені перспективні плани формування територій громад. Адже, за словами Олексія Гончарука, реформа децентралізації має наближатися до завершення.

«Сподіваюсь, що невдовзі буде проголосований законопроєкт, що полягає у виключенні обласних рад при формуванні перспективних планів. Ця робота має підходити до кінця», – зазначив Олексій Гончарук.

Читайте також: Формування перспективних планів без обласних рад: що говорять на Полтавщині

Також Кабмін очікує отримати від областей погоджені плани розвитку освітньої мережі, мережі охорони здоров’я, мережі безпеки і т. д.

«Станом на понеділок ми повинні мати розуміння перспективних планів розвитку областей і мереж, які можна затверджувати. Базуючись на цих планах, ми будемо розуміти: куди в першу чергу інвестувати кошти наступного року», – додав Прем’єр-міністр.

Читайте також: У нас з’явилась можливість завершити децентралізацію, – Дмитро Разумков

Також на селекторній нараді обговорили стан підключення регіонів до мережі електронного обігу деревини. Питання виникли до керівників 15 областей, в тому числі і Полтавщини. Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов зазначив, що 8 державних підприємств вже підключені до мережі. При цьому існує проблема з приватними.

«8 державних підприємств, в тому числі комунальні, вже підключені. Питання залишається щодо приватних підприємств. Їх в області 11. З ними працюємо, проводимо роз’яснювальну роботу, щоб був відповідний результат. Вони говорять, що проводити чіпування – вартісно для їх бюджетів».

Натомість, Олексій Гончарук попросив надати список цих підприємств до Кабміну.

За даними Державного агентства лісових ресурсів України, до електронного реєстру лісорубних квитків на онлайн карті заготівлі деревини вже підключені 12 областей, в тому числі і Полтавщина.

Насамкінець, Міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак звернула увагу керівників ОДА 9-х областей, де є проблема з централізованим питним водопостачання, а вода є привізною. Це Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Івано-Франківська, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Херсонська області.

Перейти до вмісту