Ви тут:
Спорт Суспільство 

Битва року: промоутер назвав дату бою Усик — Чісора

Битва року: промоутер назвав дату бою Усик — Чісора

Промоутер Олександра Усика Едді Хірн заявив, що бій українського боксера проти британця Дерека Чісори відбудеться у березні 2020 року.

Про це повідомляє Еспресо.

За словами Едді Хірна, українець спочатку проведе бій проти Дерека Чісори. Лише потім він зустрінеться з переможцем поєдинку між чемпіоном світу WBA (Всесвітньої боксерської асоціації), WBO (Всесвітньої боксерської організації) та IBF (Міжнародної боксерської федерації) у надважкій вазі британцем Ентоні Джошуа та болгарином Кубратом Пулєвим.

“Бій Усик – Чісора, ймовірно, відбудеться на початку березня. Потім Олександр битиметься з переможцем поєдинку Джошуа – Пулєв”, – сказав Хірн.

У віці 26 років Дерек Чісора з сім’єю переїхали до Великої Британії зі столиці Зімбабве, Хараре.

Любительська кар’єра Дерека склалася вдало. Чісора провів близько 20 боїв, завоювавши золото на турнірі Чотирьох Націй і перемігши на 119-му Національному чемпіонаті Аматорської боксерської асоціації Англії в грудні 2005 року

У листопаді 2010-го Чісору засудили за напад на свою подругу через знайдені в її телефоні повідомлення від невідомого чоловіка. Чісору засудили до 12 тижнів тюремного ув’язнення з відстрочкою на два роки, штрафу на загальну суму в 2000 фунтів і 150 годин громадських робіт.
Чісора став професіоналом 17 лютого 2007, здобувши перемогу у другому раунді технічним нокаутом проти Іштвана Кешкеша.


Після ще трьох перемог, він зіткнувся з жорстким випробуванням у своїй кар’єрі, проти свого співвітчизника Британця важковаговика Сема Секстон. Чісора виграв бій нокаутувавши Секстона в останні 30 секунд фінального раунду. Чісора після перемоги над Секстоном, переміг американця Шона Макліна в готелі Grosvenor House в Мейфері, після чого в 3 раунді нокаутував досвідченого Лі Суобі на арені Йорк Хола в Лондоні. Чісора закінчив рік перемогою над Нілом Сімпсоном.


Чісора здобув перемогу над Зурабом Ноніашвілі 9 жовтня, перемігши технічним нокаутом у третьому раунді на Йорк-Хол Арені. 15 травня 2010 Чісора виграв Британський титул в суперважкій вазі після перемоги над Дені Вільямсом у другому раунді. Чісора переміг Сема Секстона нокаутом в 9-му раунді 18 вересня. Чісора планував зустрітись віч-на-віч з чемпіоном титулів IBF, IBO, WBO в суперважкій вазі, Володимиром Кличком 11 грудня 2010 року.


23 липня 2011 Дерек Чісора провів на Вемблі Арені 12-раундовий бій за титул чемпіона Великої Британії проти Тайсона Ф’юрі і програв за очками одностайним рішенням суддів.
14 липня 2012 на стадіоні Болейн Граунд в Лондоні, при повному аншлагу вийшли двоє відомих боксерів-скандалістів. Бій почався дуже видовищно. Різниця в габаритах вражала, але ще більше вражала різниця в швидкості. Чісора, немов гора, повільно насувався на Хея, насувався і отримав у відповідь. Хей боксував у своїй стандартній манері: руки внизу, відмінний рух по діагоналі, відходи. Незважаючи на активність Дерека, перший раунд за Хеєм: 9-10. Другий раунд почався ще активніше з боку Чісори, але Хей був ще переконливіше. Кінцівка третього раунду вийшла з дуже переконливою атакою Дерека. Раунд насичений великим обміном ударів. У четвертому раунді ситуація знову змінилася на користь Хеймейкера. Впевнене лідирування Девіда за очками було очевидним. П’ятий раунд почався з клінчів. Але численні удари, пропущені Чісорою, почали позначатися. Хей провів потужну серію і відправив Дерека в нокдаун. Чісора Зумів піднятися, але за 12 секунд до закінчення раунду сильної комбінацією Хей знову відправив Дерека Чісору в нокаут. Чісора зміг піднятися на рахунок 9, але Луїс Пабон, дивлячись в очі Дерека, припинив поєдинок. Хей впевнено переміг нокаутом. Після бою негативна атмосфера між боксерами пройшла, і Хей в інтерв’ю сказав, що здивується, якщо Віталій Кличко погодиться вийти з ним на поєдинок, враховуючи його ефектну перемогу над таким сильним суперником. Девід Хей став першим боксером, хто зумів відправити Чісору на настил рингу. Даний бій не був визнаний офіційно більшістю організицій світового боксу так і Великою Британією, і не числився в послужному списку боксерів, boxrec, проте пізніше поєдинок включили в офіційну статистику боїв .


У листопаді 2012 року в мережу потрапила інформація про завершення спортивної кар’єри Чісори. Дерек спростував чутки.
12 січня 2013 подав прохання про отримання боксерської ліцензії у Великій Британії .
12 березня 2013 Чісорі повернули британську ліцензію .
20 квітня 2013 в невидовищному поєдинку Чісора нокаутував маловідомого аргентинського боксера Гектора Авілі.
18 лютого 2012 Дерек Чісора програв у Мюнхені 12-раундовий бій за титул чемпіона світу у важкій ваговій категорії за версією WBC Віталію Кличкові.

Перейти до вмісту