Ви тут:
Спорт Суспільство 

Баскетбол: українці впевнено здолали чемпіонів Нідерландів у Кубку Європи FIBA

Баскетбол: українці впевнено здолали чемпіонів Нідерландів у Кубку Європи FIBA

Віце-чемпіон України Київ-Баскет провів перший матч другого раунду Кубка Європи, в якому в Нідерландах протистояв діючому чемпіону Зволле.

Як розповіли у Федерації баскетболу України, команди провели рівну першу чверть, підсумком якої стала нічия 17:17 після стартових 10 хвилин гри. А ось у другій чверті кияни оформили ривок, завдяки якому команда Айнарса Багатскіса отримала перевагу перед великою перервою. Ключовим фактором стали очки другого шансу – за цим компонентом наш клуб тотально переважав нідерландців у першій половині. Окремо варто відзначити і зв’язку Шеферд – Павлов, які на двох набрали 20 очок ще у першій частині гри. Гості відзахищались проти швидкого нападу суперника, влучили свої дальні кидки та отримали 13 очок переваги після другої чверті.

У другій половині господарям вдалося наблизитись до киян на відставнь 1 очка – сталося це на початку четвертої чверті. Однак команда Багатскіса відповіла черговим ривком, який надав українському клубу більш комфортну перевагу. Колектив Ван ден Белта чіплявся до самого завершення гри і кожного разу у Київ-Баскета знаходились відповіді на спроби суперника нівелювати відставання.

Київ-Баскет виграв підбирання і протягом усього матчу тримався у ролі лідера, регулярно набираючи очки другим темпом (23-6 на користь киян). Свій найрезультативніший матч на євроарені в цьому сезони провів Кейсі Шеферд, який набрав 24 очка (5/7 двоочкових, 4/8 триочкових, 2/2 штрафних), зробив 5 підбирань та 4 передачі при 3 втратах (РЕ 25) і допоміг киянам стартувати у другому раунді з перемоги – 77:86.

Наступну гру в Кубку Європи FIBA Київ-Баскет зіграє 18 грудня вдома проти угорського Корменда.

Перейти до вмісту