Ви тут:
Суспільство Україна 

Андрій Антоненко подав до суду на Зеленського, Рябошапку та Авакова

Андрій Антоненко подав до суду на Зеленського, Рябошапку та Авакова

Підозрюваний у вбивстві журналіста Павла Шеремета, ветеран війни на Донбасі Андрій Антоненко подав позов до Печерського райсуду на президента, генпрокурора та міністра внутрішніх справ України. Позов Антоненка стосується порушення презумпції невинуватості щодо нього.

Про це пише “24 канал

Антоненко, відомий також за прізвиськом Riffmaster, наразі перебуває під вартою: 14 грудня суд обрав йому запобіжний захід у справі вбивства Шеремета. Слідчі підозрюють ветерана в організації злочину. У п’ятницю, 20 грудня, мала відбутися апеляція щодо зміни запобіжного заходу, однак до суду не прийшли прокурори.

Натомість адвокат Андрія Антоненка повідомив про позов, який його підзахисний подав до Печерського суду столиці.

Позов подали до Печерського суду через те, що Антоненка назвали злочинцем. Називали, його фото показували. Хто може називати його злочинцем, якщо ще йдуть суди? Це порушення презумпції невинуватості,– наголосив адвокат.

Як зазначає “24 канал”, йдеться про брифінг, який представники МВС провели 13 грудня і де показали фото та назвали прізвища підозрюваних у вбивстві білоруського журналіста Павла Шеремета. На брифінгу були та виступали глава МВС Арсен Аваков, генпрокурор Руслан Рябошапка та президент Володимир Зеленський.

Перейти до вмісту