Ви тут:
PROвсе Суспільство 

7 продуктів, які помилково зберігають у холодильнику, – назвали експерти

7 продуктів, які помилково зберігають у холодильнику, – назвали експерти

Помідори, шоколад, мед, оливкова олія та інші продукти часто поміщаються на зберігання в холодильник, хоча робити цього зовсім не потрібно.

Про подібні помилки експерти з харчування розповіли на порталі ukrhealth.net

Шоколад. За словами фахівців шоколад оптимально зберігати герметично упакованим при температурі між 12 і 18 градусами Цельсія. Цей продукт дуже чутливий до коливань температури, тому зберігати його в холодильнику не потрібно – переміщуваний з нього тепло шоколад буде втрачати смакові якості. Крім того, шоколад має властивість вбирати сторонні запахи, і це ще одна причина не класти його в холодильник.

Мед. У холодильнику він кристалізується, тому краще поміщати баночки з медом в прохолодну комору або шафу. Будучи захищеним від світла, там він може зберігатися від декількох місяців до декількох років.
Читайте також: Названо ранні симптоми, які передвіщають погане здоров’я в старості

Помідор. Діставши з холодильника помідори, можна легко помітити: вони не такі смачні і м’які, як повинні бути. Правильно зберігати помідори поза холодильником, кажуть експерти. В ідеалі – в темному місці з температурою від 13 до 18 градусів за Цельсієм. Так їх смакові якості збережуться набагато краще.

Рослинні олії. Соняшникову, рапсову і оливкову олію слід зберігати в прохолодному і темному місці, але не обов’язково в холодильнику. Інша ситуація з харчовими оліями з коротким терміном придатності: наприклад, відкриту пляшку лляної олії слід помістити в холодильник і швидко використовувати.

Хліб. У холодильнику хліб може бути захищений від цвілі, але в той же час він швидко втрачає свій смак і аромат. Експерти пояснюють, що зберігання хліба в холодильнику має сенс тільки в тому випадку, якщо на вулиці дуже тепло, а повітря в приміщенні вологе. В інших обставинах хліб краще зберігати в сухому, закритому контейнері.
Читайте також: Лікар розповів, чим загрожує вживання великої кількості волоських горіхів

Картопля. При зберіганні в холодильнику крохмаль картоплі швидко перетворюється в цукор, роблячи цей продукт справжнім ворогом стрункої фігури. Картоплю правильніше зберігати при температурі від чотирьох до дванадцяти градусів, наприклад, в підвалі або в коморі, стверджують фахівці.

Банан. Банани часто йдуть в холодильник, щоб вони не коричневі, – проте саме при низькій температурі банани мають тенденцію швидко змінювати колір, підказують експерти. За їх словами, більшість тропічних фруктів не повинні зберігатися в холодильнику. Якщо фрукти дуже стиглі, їх можна помістити в місце прохолодніше, але і не таке, де температура близька до нуля.

Перейти до вмісту