Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

1008 гривень – мінімальна вартість браконьєрської ялинки, – Управління лісового господарства

1008 гривень – мінімальна вартість браконьєрської ялинки, – Управління лісового господарства

Незадовго до різдвяно-новорічних свят усе більше людей прикрашають свої домівки новорічними ялинками.

Свідомі люди купують святкові дерева на ринку чи безпосередньо у лісових господарствах. Ялинки від полтавських лісівників реалізують за доступними цінами: в середньому 54 грн за ялинку до 1 м, 72 грн – за 1-2 м та 96 грн – за 2-3 м дерево. Їх можна придбати у будь-якому лісництві області, повідомляють у Полтавському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Читайте також: Як купити “легальну” ялинку, а не збагатити браконьєрів

На жаль, є чимало громадян, у свідомості яких самовільно зрубане дерево – норма. Тож Полтавське обласне управління лісового та мисливського господарства нагадує про відповідальність: збитки, заподіяні лісу підприємствами, установами, організаціями та громадянами незаконним вирубуванням та пошкодженням дерев і чагарників до ступеня припинення росту залежать від діаметра пня і оцінюються від 498 грн 45 коп. (діаметр дерева у корі біля шийки кореня до 10 см).

Також накладається штраф у сумі від 510 грн до 1020 грн за адміністративне правопорушення. Тому загальна сума за браконьєрську ялинку становитиме 1008 грн 45 коп, що в двадцять разів більше легального деревця. 

Перейти до вмісту