Ви тут:
децентралізація Суспільство Україна 

10 кроків для підготовки та затвердження місцевого бюджету: для новостворених ОТГ

10 кроків для підготовки та затвердження місцевого бюджету: для новостворених ОТГ

Новостворені об’єднані територіальні громади, у яких перші вибори місцевих голів та депутатів призначено на грудень, постають перед викликом сформувати свої бюджети на плановий рік у надзвичайно стислі терміни.

Тому важливо знати основні кроки, яких слід дотримуватися для організації бюджетного процесу, повідомляють у прес-центрі ініціативи “Децентралізація”.

Експерти проекту технічної допомоги «ЄС для підсилення державних фінансових систем місцевих урядів» LOGICA підготували буклет «Основні кроки щодо підготовки та затвердження місцевого бюджету на плановий рік»(ЗАВАНТАЖИТИ 483,4 кБ), у якому систематизовано інформацію щодо нормативної бази з цього питання, заходів, яких необхідно вжити, та на що слід звернути особливу увагу.

“Правильно складений проект місцевого бюджету та його затвердження є запорукою ефективного управління бюджетними коштами впродовж усього бюджетного року, що в свою чергу сприятиме реалізації повноважень місцевих органів влади у цій сфері. На нашу думку, даний матеріал допоможе представникам місцевих фінансових органів якісно підготувати та у стислі терміни затвердити місцевий бюджет”, – зазначила Галина Маркович, експерт з питань управління державними фінансами та місцевого бюджетування проекту LOGICA.

Нагадаємо, що 22 грудня у 6 громадах Полтавщини проходять перші місцеві вибори (у Гоголівській, Великобудищанській, Зіньківській, Новооржицькій, Петрівській та Ромоданівській ОТГ).

Перейти до вмісту