Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Яким повітрям дихають полтавці, – розповіли в Полтавському обласному центрі з гідрометеорології

Яким повітрям дихають полтавці, – розповіли в Полтавському обласному центрі з гідрометеорології

Полтавський обласний центр з гідрометеорології оприлюднив спостереження за вмістом забруднюючих речовин в жовтні. Зокрема, дослідили атмосферне повітря в Полтаві, Кременчуці та Горішніх Плавнях.

Зокрема, у Полтаві середньомісячні концентрації забруднюючих речовин не перевищували ГДК, крім пилу та формальдегіду, і становили:-пил –1,1ГДК;-формальдегід –1,3ГДК;-діоксид азоту –0,75ГДК; -оксид вуглецю –0,6ГДК; -оксид азоту –0,3ГДК; -фтористий водень –0,4ГДК; -аміак –0,25ГДК; -хлористий водень –0,10ГДК; -діоксид сірки –0,06ГДК.

Про це повідомляється на сайті Полтавської ОДА.

Максимальні концентрації перевищували максимальні разові ГДК по двох інгредієнтах і становили:-пил–1,2ГДК;-оксид вуглецю – 1,6ГДК.

У Кременчуці середньомісячна концентрація пилу була у межах 1,0-1,5ГДК.Зафіксовано п’ять випадків перевищення разової ГДК. Щодо формальдегіду – середньомісячна концентрація спостерігалася в межах 2,6-4,0ГДК. Випадків перевищення максимально-разової ГДК не зафіксовано.Середній вміст діоксиду азоту у місті складав від 0,8до 2,6ГДК. По цій речовині зафіксовано п’ять випадків перевищення максимально-разової ГДК.Щодо фенолу, то середня концентрація за місяць становила 0,2-0,3 ГДК. Середньомісячна концентрація оксиду вуглецю становила у межах 0,2-0,3ГДК. Середньомісячна концентрація сажі – у межах 0,1-0,7ГДК.Зафіксовано три випадки перевищення максимально-разової ГДК.

Щоб визначити стан атмосферного повітря в місті Горішні Плавні, було відібрано та проаналізовано 542 проби. Крім того відбирались проби на визначення вмісту важких металів. Середньомісячні концентрації забруднювальних речовин не перевищували гранично допустимих значень. За результатами спостережень, атмосферне повітря міста у жовтні було найбільш забруднене діоксидом азоту, пилом, оксидом вуглецю, фенолом, сажею.Випадків перевищення максимально-разової ГДК не зафіксовано.

 

Перейти до вмісту