Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Вирішення проблеми сушіння зернових: полтавець розробив унікальну систему

Вирішення проблеми сушіння зернових: полтавець розробив унікальну систему

Старший викладач кафедри автоматики і електроприводу Національного університету «Полтавська політехніка ім. Юрія Кондратюка» Руслан Захарченко розробив адаптивну систему керування з очікуваним економічним ефектом понад півмільйона гривень і успішно захистив дисертацію.

Як розповіли у виші, у результаті наукового дослідження було розроблено структуру та алгоритм функціонування багатомірної автономної системи керування з еталонною моделлю для сушіння зерна з необхідною якістю.

Очікуваний річний економічний ефект від впровадження розробленої автоматичної системи керування процесом сушіння зернових культур складає 561,7 тисяч гривень.

«У дисертаційній роботі «Автоматизована система керування процесом сушіння зернових культур» запропоновано новий підхід до вирішення проблеми процесу сушіння зернових культур. Автор створив адаптивну оптимальну систему автоматичного керування процесом сушіння, яка дозволяє отримати кондиційне зерно для подальшого якісного транспортування, зберігання та переробки. Робота була виконана на кафедрі автоматики і електроприводу Національного університету «Полтавська політехніка ім. Юрія Кондратюка», – розповів завідувач кафедри автоматики і електроприводу Олександр Шефер.

4 жовтня на засіданні спеціалізованої вченої ради Центральноукраїнського національного технічного університету (Кропивницький) Руслан Захарченко успішно захистив кандидатську дисертацію.

Перейти до вмісту