Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Влаштували сесію: для школярів Полтавщини організували quest-tour обласною радою

Влаштували сесію: для школярів Полтавщини організували quest-tour обласною радою

19 листопада до Полтавської обласної ради запросили учнів загальноосвітніх навчальних закладів Кобеляцького та Новосанжарського районів взяти участь у квест-турі Полтавською обласною радою.

Такий проект організувала Полтавська обласна асоціація органів місцевого самоврядування за підтримки обласної ради.

У рамках квест-туру для учнів запланували зустрічі із заступником голови обласної ради Анатолієм Ханком, депутатами, знайомство з роботою обласної ради та її виконавчого апарату.

«Зібрали школярів, щоб показати роботу найбільшого органу місцевого самоврядування у Полтавській області — обласної ради. Такий захід проводимо не вперше. Тому що тут були і й Українська академія лідерства, й учні з різних шкіл Полтави. Ми хочемо, щоб діти розуміли, як працює цей механізм, хоча б засвоїти окремі ази. Можливо, хто колись з них замінить нас», – зазначив Анатолій Ханко.

Проте перш за все, учні побували в оновленій залі засідань та «приміряли» на себе роль депутатів обласної ради. Ознайомились з програмним комплексом «Taiden» для голосування, а також провели мінісесію обласної ради: розглядали кілька питань, зокрема, бюджет Полтавщини на 2020 рік, виділення коштів на харчування школярів та придбання шкільних автобусів, створення молодіжної ради.

«Маю гарні враження від сесійної зали. Бути депутатом, напевно, нелегко. Мені дуже сподобалось перебувати у кріслі депутата, голосувати за окремі питання. Також цікаво спостерігати за іншими колегами, як хто голосує за ті чи інші рішення», – говорить учениця Кобеляцького ліцею №1 Дарія Невірна.

Насамкінець, для учнів організували екскурсію в «Аеропорт-Полтава».

Перейти до вмісту