Ви тут:
Суспільство Україна 

В Україні стартувала інформаційна кампанія щодо реформи системи інтернатів

В Україні стартувала інформаційна кампанія щодо реформи системи інтернатів

Це стало можливим завдяки злагодженій роботі Міністерства соціальної політики на чолі з Міністром Юлією Соколовською, а також співробітників Міністерства культури, молоді та спорту, канадського проекту EDGE та Уповноваженого Президента Украъни з прав дитини Миколи Кулеби.

Кампанія включає в себе зовнішню соціальну рекламу у 5 найбільших містах України – Київ, Львів, Одеса, Харків та Дніпро. Вже з наступного тижня в них з’являться борди, макети яких прикріплені до цієї публікації, повідомляє Мінсоцполітики.

З 1 листопада відеоролики про реформу та її аспекти демонструються в потягах Інтерсіті та Інтерсіті+, а в грудні 2019 року до Дня Святого Миколая в Києві пройде великий благодійний захід на підтримку реформи.

Також Міністерство соціальної політики України пропонує підтримати кампанію усім областям України та партнерам з громадських організацій, які працюють в рамках реалізації реформи.

Нагадаємо, що реформа системи інтернатів (деінституціалізація) триває вже 2 роки, проте, за даними соціологічних досліджень,  72% українців нічого про неї не знають!

Зараз в Україні в інтернатах знаходиться 100 тис. дітей. 92% з них – не сироти і мають батьків.

При цьому  з майже 12 млрд грн, які виділяються на інтернати, лише 15% йдуть на потреби дітей (все інше іде на оплату комуналки та зарплату співробітникам інтернатів).

Перейти до вмісту