Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

В Україні розпочав роботу Інститут розвитку освіти

В Україні розпочав роботу Інститут розвитку освіти

Міністр освіти і науки Ганна Новосад повідомила про початок роботи Українського інституту розвитку освіти. Про це вона сказала під час презентації нової освітньої установи.

За словами міністра, нова агенція займатиметься впровадженням реформи «Нова українська школа» і згодом перебере на себе функції Інституту модернізації змісту освіти, який буде реорганізований, повідомляє Освіта.ua.

«Раніше ми існували в системі, коли в нас є Інститут модернізації змісту освіти, який, будьмо відверті, не завжди ефективно та вдало виконував функцію впроваджувальної агенції для Нової української школи. Як на мене, якщо ми хочемо вдосконалити якість впровадження НУШ, нам потрібно зробити перезавантаження. І тому ще влітку було прийнято рішення про створення УІРО», – розповіла Ганна Новосад.

Вона відзначила, що керівником Українського інституту розвитку освіти призначено Вадима Карандія.

«З 2015 до 2019 року Вадим Анатолійович очолював Український центр оцінювання якості освіти. Це був, напевно, один із найскладніших періодів роботи УЦОЯО, одразу після найбільшого в історії центру скандалу щодо можливих маніпуляцій з результатами ЗНО. Вадим Анатолійович – та людина, яка змогла провести Центр через бурю, розробити якісно нові процедури та впровадити зміни, які гарантували безпеку та якість ЗНО», – повідомила міністр.

Наразі вже розпочато поступове «переливання» ставок з ІМЗО в нову установу.

«Інститут модернізації змісту освіти був скорочений більше ніж на 100 штатних одиниць і, власне, за рахунок цього ми створили 35 ставок в УІРО, але з більшими зарплатами. Ми хочемо набрати на ці місця достойних фахівців з високою кваліфікацією, а для цього потрібно дати більш-менш нормальну зарплату для міста Києва. Краще мати компактнішу та ефективнішу організацію, ніж мати 300+ людей, які отримують по 4 тисячі гривень. Тобто ми не говоримо про якісь додаткові ресурси для роботи УІРО – ми все робимо в межах свого бюджету», – підкреслила Ганна Новосад.

Перейти до вмісту