Ви тут:
Спорт Суспільство 

Українець став призером Європейських ігор через чотири місяці після їх закінчення

Українець став призером Європейських ігор через чотири місяці після їх закінчення

Відповідно до офіційної інформації Європейських Олімпійських Комітетів український борець Микола Кучмій стане володарем бронзової медалі ІІ Європейських ігор, що в червні цього приймав Мінськ.

Як розповіли у НОК України, причиною стала дискваліфікація білоруського борця греко-римського стилю Кирила Грищенка, який здобув золоту медаль Мінська-2019 у ваговій категорії 130 кг.

Таким чином, срібний призер ІІ Європейських ігор Якоб Каджая з Грузії отримає «золото», володарем «бронзи» стане наш Микола Кучмій.
За оновленою інформацією в доробку українців на ІІ Європейських іграх 52 медалі, з яких 16 найвищої проби, 17 срібних та 19 бронзових
Європейські ігри 2019 (біл. II Еўрапейскія гульні; рос. II Европейские игры; англ. 2019 European Games) — ІІ Європейські ігри, що проходили у Мінську, столиці Білорусі, з 21 по 30 червня 2019 року. Але змагання з веслування на байдарках і каное у місті Заславль.

На Європейських іграх розіграно 200 комплектів медалей. Понад 4000 тисячі атлетів з 50 країн змагалися у 200-х спортивних дисциплінах 23-х видів та підвидів спорту 15 спортивних федерацій. У змаганнях десяти спортивних федерацій — розігрувалися ліцензії на Ігри XXXII Олімпіади 2020 року у м. Токіо. У 4 видах спорту визначилися чемпіони Європи. Церемонія відкриття ігор відбулася 21 червня 2019 року, а церемонія закриття — 30 червня 2019 року. Залучено близько 6 тисяч волонтерів, ще тисяча чоловік було в якості резерву. Обрані волонтери пройшли ряд тренінгів та взяли участь у підготовці до Ігор, а також працювали безспосередньо під час проведення спортивного форуму.

Перейти до вмісту