Ви тут:
Суспільство Україна 

Україна розвиватиме водний шлях E-40, – Владислав Криклій

Україна розвиватиме водний шлях E-40, – Владислав Криклій

Ключовим питанням розвитку річкового транспорту і логістики є активна участь України у європейській ініціативі відновлення річкового шляху Е-40.

Про це заявив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час двосторонньої зустрічі з Міністром морської економіки та внутрішніх водних шляхів Республіки Польща Мареком Гробарчиком. Зустріч відбулась 25 листопада у рамках робочого візиту Міністра інфраструктури України до Лондона, повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури.

Владислав Криклій зазначив, що Україна готується до відновлення Е-40 та розвитку цього водного шляху –  проводиться днопоглиблення, вже розпочато роботи з модернізації та ремонту шлюзів Дніпровського каскаду.

Міністерство інфраструктури України ініціює проведення міжнародної конференції з транспорту та логістики на внутрішньому водному транспорті за участю Нідерландів, Польщі та Білорусі, міжнародних фінансових установ та інших потенційних партнерів. Конференція має на меті дискусію щодо розвитку міжнародного водного шляху E-40 за участю представників відповідних міністерств та відомств країн-учасниць, зацікавлених ділових кіл, екологів, представників громадськості тощо та визначення напрямків взаємодії у цьому проекті. Міністр інфраструктури України запросив польського колегу підтримати цю ініціативу та взяти участь у конференції.

Міністр інфраструктури України також заявив, що Україна активно співпрацює з Європейською комісією та міжнародними компаніями з метою розробки чіткого механізму гармонізації законодавчої бази у сфері внутрішніх водних шляхів. Україна зацікавлена у співпраці та обміні досвідом з Польщею, зокрема, з метою вдосконалення підготовки та сертифікації моряків відповідно до міжнародних вимог та стандартів.

Перейти до вмісту