Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтавській ОДА привітали працівників радіо, телебачення та зв’язку Полтавщини

У Полтавській ОДА привітали працівників радіо, телебачення та зв’язку Полтавщини

Із нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку, який в Україні щорічно відзначають 16 листопада, в облдержадміністрації відбувся круглий стіл «Перспективи розвитку регіонального телерадіомовлення в Полтавській області».

Його учасники – керівники і працівники регіональних телеканалів, радіостанцій, очільники пресслужб правоохоронних органів і комунальних підприємств, науковці, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, учнівська молодь. Організатор заходу – Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

На круглому столі розглянули питання контенту, який виробляють на телерадіоканалах, і його поширення для глядачів і слухачів.

«Вітаю із прийдешнім святом. Побільше інсайдів, цікавої інформації, відкритої влади і збалансованих новин. Можливостей вам, як і у колег із Києва, хороших зарплат, які би дозволяли самовдосконалюватися і бути незалежними», – звернувся до медійників заступник голови обласної ради Анатолій Ханко.

Також Анатолій Ханко зазначив важливу роль телерадіомовлення в життєдіяльності територіальних громад області, яке, за його словами, впливає на всі суспільно-політичні процеси в області, активно формує громадську думку. Він наголосив на необхідності створення належних умов для творчої праці телевізійників і радійників, підвищення суспільного статусу телебачення і радіомовлення.

За словами представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Полтавській області Лілії Миронович, структура телерадіопростору регіону достатньо розвинута.

«Останнім часом спостерігається скорочення саме місцевих наших ліцензіатів. Така тенденція по всій Україні. Так відбувається через скорочення радіоредакцій проводового радіо, а також перереєстрації бізнесу, тобто наші компанії шляхом переоформлення ліцензії отримують реєстрацію київську чи інших областей. Проте в нас багато місцевих компаній. Це 74 наші місцеві ліценції, 45 телерадіоорганізацій. На Полтавщині є проводове радіо, аналогове телебачення. До слова, в аналогу працюють ще три телекомпанії. Телемовлення представлене і в кабельній мережі. Є цифрове, супутникове мовлення. Успішно діють провайдери програмної послуги. У 22 населених пунктах, не тільки в містах, а й у райцентрах, селах є кабельні провайдери, – розповіла Лілія Миронович. – Те, що ми маємо, потрібно зберігати, адже це свідчить про високий культурний розвиток нашого регіону».

«Нині питання захисту прав журналістів, свободи слова – одні з найактуальніших. Низку законодавчих актів прийнято у відповідній сфері. Нещодавно відбулися парламентські слухання, присвячені безпеці діяльності журналістів. Участь у них взяли й представники полтавських медіа. Питання були гострими. Доповідачі говорили про те, що останнім часом кардинально в негативний бік змінилася ситуація з безпекою журналістів. 6 листопада Президент України підписав указ, яким створено Раду з питань свободи слова та захисту журналістів. На Полтавщині відповідно до цього законодавчого акта буде створено нову регіональну раду. Така існувала в області раніше, але нинішнім указом попередній тематичний указ скасовано», – пояснила директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Вікторія Пилипенко.

Розповіла, що Департамент намагається консолідовано співпрацювати з представниками засобів масової інформації. Зазначила, що в області створені умови для конкурентного середовища медійників.

Грамотами Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, обласної ради та Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА відзначили кращих працівників галузі. Привітали медійників вихованці зразкового художнього колективу гуртка «Юний журналіст» Полтавського обласного центру естетичного виховання учнівської молоді.

 

Перейти до вмісту