Ви тут:
Суспільство 

У Полтавській ОДА презентували культурно-мистецькі проєкти, що претендують на фінансову підтримку з обласного бюджету

У Полтавській ОДА презентували культурно-мистецькі проєкти, що претендують на фінансову підтримку з обласного бюджету

Відбулося третє засідання конкурсної комісії Департаменту культури і туризму ОДА з розгляду конкурсних пропозицій та проведення моніторингу реалізації програм, розроблених інститутами громадянського суспільства.

Обраним ініціативам у наступному 2020 році нададуть фінансову підтримку за рахунок коштів обласного бюджету, пишуть у Полтавській ОДА.

«На розгляд комісії цього разу надійшло більше проєктів, ніж минулого року. Із 10 ініціатив до третього етапу дійшли 5. Ще п’ятоьом довелося відмовити через порушення умов конкурсу та невідповідність обласному рівню, – повідомила директор Департаменту культури і туризму облдержадміністрації Валентина Вождаєнко. – Також усі ініціативи перевірили щодо конфлікту інтересів із членами комісії. І сьогодні, на третьому етапі, автори п’яти конкурсних пропозицій публічно презентують їх».

Серед представлених проєктів:

1. Популяризація туристичного маршруту «Шляхами союзної армії Шведського короля Карла XII та Гетьмана України Івана Мазепи: від Гадяча до Переволочної» (ГО «ВЕЛОПОЛТАВА»);

2. Етно-фестиваль «Подіум національної моди» в рамках Днів Європи в Україні (ПОДГО «Століття краси»);

3. Навчально-практичний семінар із кінноспортивного мистецтва джигітовки. Виступ кінного театру на святі «Пісні бузкового гаю» (ПОБФ «Вітер перемін»).

4. Культурно-освітній проєкт «ПолтавщиNOW» (ГО «Полтавське громадське телебачення»).

5. Фестиваль народних ремесел «Кам’янопотоківська толока-2020» (ГО «Простір свідомості»).

Автори проєктів докладно розповіли про свої ініціативи, назвали кошторис майбутніх робіт та відповідали на питання 10 членів комісії. За умовами конкурсу Полтавська обласна рада на виконання цих пропозицій може виділити 85% коштів із обласного бюджету, решту громадським організаціям доведеться віднайти самим чи залучити спонсорів. Кожен із 5 проєктів претендує на 60-70 тисяч гривень підтримки.

Переможців конкурсу назвуть на початку грудня.

Перейти до вмісту