Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві планують масштабно долучитись до Всесвітнього благодійного руху #GivingTuesday

У Полтаві планують масштабно долучитись до Всесвітнього благодійного руху #GivingTuesday

3 грудня відзначатиметься Всеукраїнський День добрих справ. Цього року Україна вдруге підтримає Всесвітній благодійний рух #GivingTuesday – #Щедрийвівторок. Минулого року Полтава побіжно приєднувалася до цих заходів, проте цьогоріч організатори планують залучити полтавців до добрих справ більш масштабно.

Про це говорили представники Благодійного Фонду «Карітас Полтава» на пресконференції в ОКІА «Новини Полтавщини» 14 листопада.

«Головне — створити у Полтаві імпульс для розповсюдження благодійності і доброчинності. Так ми можемо заявити на весь світ про Полтаву як місто, де розвивається благодійність», – сказала координатор Всеукраїнської ініціативи «Щедрий вівторок» БФ «Карітас Полтава» Оксана Дейнега.

Минулого року Україна вперше приєдналась до акції. Тоді проводили благодійні ярмарки, «1+1 media» організував продаж речей відомих людей. Кошти спрямували на допомогу онкохворим дітям та малечі, яка потребує підтримки. Також відбувалась акція «Здай кров»; до неї долучилось багато університетів.

«У Полтаві будуть продавати еко-торбини з логотипом «Щедрого Вівторка», мотивуючі малюнки. Також 30 листопада відбудеться великий благодійний ярмарок, де кожен зможе самостійно створити речі, які потім реалізують на ярмарку. Від БФ «Карітас Полтава» у місті діятимуть проекти «Історія успіху» (допомога людям, які не можуть самостійно реалізуватись), «Будемо дружити будинками», «Нагодуй ближнього», сеанс одночасної гри в настільні ігри», – розповіла Оксана Дейнега.

«Кожну ініціативу людей ми вітаємо. Ми можемо організувати окрему благодійну акцію і таким чином допоможемо реалізувати їхнє бажання», – зазначила працівник БФ «Карітас Полтава» Алла Раковецька.

Щоб долучитись до благодійного руху #GivingTuesday представникам бізнесу, громадським організаціям чи освітнім закладам, варто звернутись до благодійного фонду за потрібними кейсами — порадами для проведення благодійних заходів.

Перейти до вмісту