Ви тут:
Оголошення Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

У Лубнах підвищуватимуть обізнаність громадян щодо бюджету участі

У Лубнах підвищуватимуть обізнаність громадян щодо бюджету участі

18 листопада у Лубнах відбулася стартова зустріч потенційних авторів проектів, що подаються на громадський бюджет, партнерських організацій, зокрема муніципалітету, зацікавлених сторін із засобами масової інформації.

Зустріч відбулася у приміщенні Лубенської міської ради, а ініціаторами виступили Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ», відділ економічного розвитку і торгівлі, відділ інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю Лубенської міської ради.

Олександр Чепур (ГО «Твій Світ») говорить: “Маємо можливість разом з усіма потенційними учасниками та зацікавленими сторонами підвищити обізнаність громадян щодо бюджету участі та формувати у них  усвідомлення громадського бюджету, як інструменту перетворень на місцевому рівні.”

У ході зустрічі організатори представили результати впровадження громадського бюджету 2019 року та звернули увагу на проблеми, з якими стикалися автори і виконавці проектів під час реалізації програми.

Так, на думку експертів це – низька якість проектних заявок та проблеми комунікації під час голосування. Саме на вирішення цих проблем буде спрямовано новий проект «Активізація місцевої громади: громадський бюджет – рушій позитивних змін».

У рамках проекту планують провести дводенний тренінг, навчально – ознайомчий візит до Пирятинської ОТГ для обміну досвідом та ряд інших заходів, які допоможуть розширити можливості громадян для участі у суспільних процесах через проекти громадського бюджету та голосування за них.

Зокрема, на зустрічі представили інформаційний буклет, який сприятиме промоції громадського бюджету у м. Лубни.

Ознайомитися з кращими практиками партиципації на місцевому рівні на прикладі впровадження громадського бюджету у Пирятинській ОТГ учасників запрошують 22 листопада.

Заходи відбуватимуться спільно з виконавчим комітетом Лубенської міської ради.

“Проект реалізується за фінансової підтримки ГО Товариство Лева (м. Львів, Україна) за кошти Національного фонду підтримки демократії / National Endowment for Democracy (м. Вашингтон, США)”. 

Перейти до вмісту