Ви тут:
Суспільство 

“Суб’єкти декларування мають 10 днів для повідомлення про відкриття членами їх сім’ї валютного рахунка за кордоном”, – НАЗК

“Суб’єкти декларування мають 10 днів для повідомлення про відкриття членами їх сім’ї валютного рахунка за кордоном”, – НАЗК

Суб’єкти декларування у 10-денний термін мають письмово повідомити Національне агентство про відкриття ними або їх неповнолітніми дітьми валютного рахунка в закордонному банку. Такі обставини виникають, зокрема, при вступі неповнолітніх членів сім’ї суб’єктів декларування до навчальних закладів за межами України.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК

Про це представники Департаменту перевірки декларацій та моніторингу способу життя Національного агентства повідомили під час тренінгу «Фінансовий контроль – проблемні аспекти», який проходив цього тижня в Українській школі урядування у Києві.

«Стаття 52 Закону України «Про запобігання корупції» передбачає додаткові заходи фінансового контролю. Зокрема, у разі відкриття суб’єктом декларування або членом його сім’ї валютного рахунка в установі банку-нерезидента відповідний суб’єкт декларування зобов’язаний у десятиденний строк письмово повідомити про це Національне агентство у встановленому ним порядку, із зазначенням номера рахунка і місцезнаходження банку-нерезидента», – заявив керівник Департаменту перевірки декларацій та моніторингу способу життя НАЗК Ігор Степанов.

Представники НАЗК звернули увагу, що у розумінні Закону членом сім’ї є особа, яка перебуває у шлюбі із суб’єктом, зазначеним у частині першій статті 3 цього Закону, та діти зазначеного суб’єкта до досягнення ними повноліття – незалежно від спільного проживання із суб’єктом, а також будь-які особи, які спільно проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки із суб’єктом, зазначеним у частині першій статті 3 цього Закону (крім осіб, взаємні права та обов’язки яких не мають характеру сімейних), у тому числі особи, які спільно проживають, але не перебувають у шлюбі.

Нагадаємо, Національне агентство спільно з Українською школою урядування упродовж жовтня – грудня проводять низку регіональних тренінгів для уповноважених осіб з питань запобігання та виявлення корупції в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Перейти до вмісту