Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

Продовжується прийом матеріалів на здобуття премії Полтавської обласної ради імені Петра Ротача

Продовжується прийом матеріалів на здобуття премії Полтавської обласної ради імені Петра Ротача

Розпочато прийом матеріалів на здобуття Премії Полтавської обласної ради імені Петра Ротача, заснованої з метою сприяння розвитку національного краєзнавчого руху, вивченню минулого і сьогодення Полтавщини, дослідницько-краєзнавчій діяльності у галузях історії та літератури, відзначення краєзнавців за вагомі творчі здобутки.

Як повідомляє сайт Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського, премія присуджується краєзнавцям за кращі документально-публіцистичні і науково-популярні твори з історії рідного краю та літератури, які оприлюднені на момент засідання журі.

Номінації Премії:

• «Історичне краєзнавство»;

• «Літературне краєзнавство».

Розмір Премії становить 5000 (п’ять тисяч) гривень у кожній номінації.

Пропозиції про присудження Премії вносять органи державної виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, творчі спілки, громадські організації, адміністрації (ректорати) загальноосвітніх навчальних закладів та вищих навчальних закладів 1-4 рівнів акредитації, закладів культури, редакції періодичних видань до 1 грудня.

У листі-клопотанні до журі Премії вказується прізвище, ім’я та по батькові кандидата на нагородження, його місце роботи, посада, адреса проживання, контактний телефон, зазначається конкретний внесок претендента відповідно до визначеної номінації.

До листа-клопотання, завіреного підписом керівника організації, установи та печаткою, додаються ксерокопії паспорта та ідентифікаційного коду претендента, його контактний телефон, листи на підтримку кандидата, книги, публікації, відеоматеріали тощо.

Документи на здобуття Премії подаються за адресою: 36020, м. Полтава, вул. Конституції, 2, Полтавський краєзнавчий музей імені Василя Кричевського з позначкою: «Журі Премії Полтавської обласної ради імені Петра Ротача».

Урочисте нагородження лауреатів Премії відбудеться до дня народження Петра Ротача – 24 січня.

Перейти до вмісту