Ви тут:
Анонс Конференції Полтавщина Суспільство 

Пресконференція XVI Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA

Пресконференція XVI Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA

XVI Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Цього року найцікавіші документальні стрічки про права людини побачать мешканці понад 220 міст і містечок України.

До Полтави XVI Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA завітає 29 листопада та перебуватиме до 15 грудня. Регіональним координатором фестивалю у Полтаві та Полтавській області є Полтавська філія Суспільної служби України.

Через запитання «Дозволити програмі змінити вашу свідомість?» цьогорічний фестиваль розмірковує над тим, як змінюється наше повсякдення, звички та способи комунікації з появою цифрових технологій, які нові можливості вони відкривають для дослідження реальності та які загрози, пов’язані з контролем та інформаційною безпекою,
криються в цифровій мережі.

Пресконференція про XVI Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбудеться в ОКІА “Новини Полтавщини” 25 листопада об 11.00.

Спікери:
Ганна Кіященко – голова Полтавської філії Суспільної Служби України
Наталія Кірячок — координаторка Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA у Полтавській області
Андрій Кінаш – тренер Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини», член правління ГО «МАRT» та ГС «Освітній дім прав людини в Чернігові»
Олена Бурім – медійна експертка
Анастасія Келим – координаторка програми XV Мандрівний міжнародний фестиваль «Docudays UA» на Полтавщині

Місія Мандрівного фестивалю
Ми створюємо можливості для кожної людини в Україні дивитися найталановитіше та найактуальніше документальне кіно з усього світу. Таким способом сприяємо розвитку критичного мислення, формуванню активної громадянської позиції та ставленню до людської гідності як до найвищої цінності. Реалізуючи нашу місію, також сприяємо популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.

Фестиваль – не політичний і не комерційний.

Docudays UA – єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Входить до Міжнародної мережі правозахисних кінофестивалів Human Rights Film Network. Відбувається щороку в Києві впродовж останнього тижня березня. Після завершення Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми в регіонах України під час Мандрівного фестивалю. Покази та обговорення фільмів за участю експертів та
експерток з прав людини тривають із жовтня до грудня (включно). Протягом року Docudays UA популяризує авторську документалістику в кінотеатрах у межах проекту DOCU/ХІТ. Розвиває в молоді критичне мислення в кіноклубах медіапросвіти з прав людини Docudays UA. Представляє проект культурної дипломатії SEE UKRAINE в Європі. Допомагає молодим українським документаліст(к)ам з виробництвом фільмів на платформі DOCU/PRO. Щороку випускає каталог нових українських фільмів для промоції закордоном. ХVІI Docudays UA проходитиме з 20 по 29 березня включно 2020 року в Києві.

Перейти до вмісту