Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Послугами  обласної  служби зайнятості за 10 місяців року скористалися 46,7 тисячі безробітних

Послугами обласної служби зайнятості за 10 місяців року скористалися 46,7 тисячі безробітних

Протягом 10 місяців нинішнього року послугами обласної служби зайнятості скористалося 46,7 тисячі безробітних, що на 5,3 тисячі або 10,3 % менше, ніж за той же період 2018 року.

Кількість роботодавців, які співпрацювали з обласною службою зайнятості, зросла проти січня-жовтня минулого року на 3,5 % до 9 тисяч. База вільних робочих місць збільшилась на 7,6 %  до 69,3 тисячі вакансій.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи Полтавського обласного центру зайнятості.

Роботу отримали 43,6 тисячі людей

За сприяння обласної служби зайнятості отримали роботу 43,6 тисячі людей. У тому числі  24,3 тисячі осіб  або 55,8% працевлаштовані оперативно до набуття статусу безробітного.

30 безробітних отримали виплату допомоги по безробіттю одноразово для зайняття підприємницькою діяльністю (за січень-жовтень 2018 року – 23 особи).

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовані 665 безробітних, з яких 256 осіб недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці та 409 осіб, які працевлаштовані суб’єктами малого підприємництва.

12,9  тисячі людей заробили на громадських і тимчасових роботах

Обласна служба зайнятості забезпечила тимчасову зайнятість 12,9 тисячі громадян.  

Найпоширеніші види громадських робіт такі: екологічний захист навколишнього середовища, інформування населення про субсидії, впорядкування місць поховання, меморіалів захисників Вітчизни, благоустрій, роботи із соціально-вразливими верствами населення, інші роботи соціального напрямку. 

 6,4 тисячі безробітних проходили профнавчання

Для відповідності професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи сучасним вимогам роботодавців,  за направленням обласної служби зайнятості 6,4 тисячі безробітних проходили професійне навчання. Зокрема 3 тисячі безробітних навчались у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Ваучери для підвищення кваліфікації за спеціальністю «медсестринство» отримали 135 осіб.   

 На обліку – 13,4 тисячі безробітних  

У регіональній службі зайнятості станом на 1 листопада 2019 року на обліку перебувало 13,4 тисячі безробітних. Із них 11,1 тисячі осіб отримували допомогу по безробіттю.

За професійними групами, серед зареєстрованих безробітних переважають працівники сфери торгівлі та послуг (16,6%), представники найпростіших професій (15%), робітники з обслуговування, експлуатації та контролю технологічного устаткування, складання обладнання та машин (14,7%), законодавці, вищі державні службовці, керівники, менеджери (14,2%).

3,7 тисячі вакансій, заявлених роботодавцями 

 Кількість вакансій, заявлених роботодавцями до обласної служби зайнятості, станом на 1 листопада  поточного року,  становила 3,7 тисячі одиниць.

Крім того, у базі даних служби зайнятості містилася інформація про 2,1 тисячі пропозицій роботи, отриманих з інших джерел.

Найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників з інструментом (23,4%) і робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (21,9%).

 

Перейти до вмісту