Ви тут:
Анонс Культура Полтавщина Суспільство 

Полтавців запрошують на лекцію “Розщеплений Гоголь”

Полтавців запрошують на лекцію “Розщеплений Гоголь”

У середу, 20 листопада, о 18:30 в приміщенні офісу ГО “Нова Полтава(вул. Котляревського, 6) відбудеться лекція літературознавиці Катерини Ткаченко Розщеплений Гоголь“. Вхід на захід – free donation.

Під час лекції присутні дізнаються про те, як Микола Гоголь переписав “Тараса Бульбу на замовлення російського царя, і як цим нашкодив Тарасу Шевченку.

Це новий погляд на Гоголя, – зауважує лекторка. Розкажу про загадкову історію народження письменника. Як він тікав із Російської імперії та його непрості стосунки з Шевченком. Розповім чому Україна та Росія ніяк не можуть “поділити” Гоголя. Водночас російські критики кажуть, що своїми текстами письменник зашкодив російській літературі. Чи справді це так?

У своїх лекція Катерина Ткаченко багато говорить про особистості героїв та їх життя. Тож і цього разу мова додатково піде про стосунки Гоголя з жінками. Письменник дійсно не був одруженим, але мав у своєму житті три безнадійні кохання. А коли помер, то всю ніч біля письменника просиділа невідома жінка в чорному. Але хто вона була? Про все це і не тільки дізнаються відвідувачі лекції.

Катерина Ткаченко – полтавка, засновниця НМО MagnumOpus, літературознавиця. Її попередні лекції стосувалися семи життів Івана Нечуя-Левицького, нетипового Тараса Шевченка, “перших леді України та книг жахів.

Організатором лекції у Полтаві виступає ГО Центр Розвитку Культури.

Перейти до вмісту