Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Поляки хочуть облаштовувати дитячі майданчики на Полтавщині

Поляки хочуть облаштовувати дитячі майданчики на Полтавщині

Сьогодні, 28 листопада, голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький зустрівся з керівниками польської фірми “Magic Garden”: президентом компанії Даніелем Гацеком та директором Домініком Грейнертом.

“Magic Garden” – компанія, яка займається виготовленням ігрових наборів для встановлення на вуличних дитячих майданчиках. Наразі компанія налаштована працювати і на Полтавщині. Для наглядної демонстрації якості свого товару, керівництво “Magic Garden” готове безкоштовно на території області обладнати дитячий майданчик з гарантією на 7 років.

“Полтавська область за рік будує близько 60 спортивних майданчиків як багатофункціональних, так і виключно футбольних. Нам у цьому допомагає держава. Частину коштів ми фінансуємо з обласного бюджету. Також місцева влада дофінансовує ці проєкти. У нас є дитячі майданчики (це окрема програма) та великі повнорозмірні поля”, – сказав Олександр Біленький.

Також він розповів про реалізацію на Полтавщині програми, запозиченої у Польщі, – громадський бюджет участі.

“Ми перші в Європі зробили його регіональним, обласним. Важливо, щоб люди відчували, що своїм голосом здатні щось змінювати. Половина таких проєктів громадського бюджету стосується спортивних та ігрових майданчиків. Це, мабуть, те, чого не вистачає людям”, – зауважив голова Полтавської облради.

Представники компанії “Magic Garden” мають на меті оглянути наявні у Полтавській області встановлені дитячі майданчики, оцінити їхню якість.

“Фірма займається будівництвом ігрових дитячих майданчиків та футбольних полів. Головне, що ми не маємо обмежень, бо у нас налагоджене своє виробництво і все виготовляється індивідуально. Ті споруди на майданчиках, які ми побачити, і ті, які виготовляє наша фірма, значно відрізняються. У Гадячі ми оглянули стан майданчика, який стоїть рік. Те, як він виглядає, просто неприпустимо для нас”, –  сказав Даніель Гацек.

Наразі фірма працює над тим, щоб сформувати своє представництво на Полтавщині, через яке можна було б співпрацювати.

До речі, сьогодні поляки ще відвідають Кременчук, а на завтра запланована поїздка до Решетилівки. 

 

 

 

Перейти до вмісту